Braća Grimm - Ribar i njegova žena + CD

Ribar i njegova žena + CD
Žanr Knjige za djecu, mlade i tinejdžere - Knjige za djecu - Slikovnice
Izdavač Večernji list
Prevoditelj Josip Tabak
Vrsta uveza Tvrdi
ISBN13 9789537161873
ISBN10 9537161870
Godina 2006
Broj stranica 16
Format 28,5 cm
Obavijest knjiga nije dostupna Obavijesti me

Priča o ribaru i njegovoj ženi je bajka o pohlepnoj ženi koja je od svog muža tražila nemoguće. Naime, kada je ulovio veliku čarobnu ribu zamolila ga je neka ju pusti živjeti. On je bio mekog srca i udovoljio je njezinom zahtjevu, a ona mu se ponudila ispuniti tri želje. Ribar u tom trenutku nije poželio ništa već ju je pustio neka otpliva u morske dubine.

Prilikom povratka kući ispričao je ženi što mu se dogodilo u ribolovu, a ona je odmah rekla kako želi da riba ispuni sve njezine želje. Ribar nije bio time oduševljen jer je smatrao kako ne treba koristiti tuđu dobrotu, a ujedno je bio zadovoljan svojim životom za razliku od njegove žene.

Pouka ove priče je da pohlepni ljudi neće nikada biti zadovoljni, a svoju potrebu za imanjem najčešće poistovjećuju sa skupocjenim predmetima. To su osobe koje iskorištavaju tuđu dobrotu i žele zadovoljiti samo svoje potrebe. U ovoj priči je ribareva žena nezasitna i stalno traži nešto više, a na kraju ostaje bez ičega. Zapravo, ostaje živjeti u trošnoj kolibici sa svojim dobrim mužem, ali zbog svoje pohlepe ne uočava njegovu dobrotu.