Braća Grimm - Izabrane bajke

Izabrane bajke
Žanr Knjige za djecu, mlade i tinejdžere - Knjige za djecu - Slikovnice
Izdavač Alfa
Prevoditelj Viktor Kralj
Vrsta uveza Tvrdi
ISBN13 9789531680622
ISBN10 9531680620
Godina 2010
Broj stranica 48
Format 21,5 cm
Prodajna cijena (Vrlo dobro stanje) 50,00 Kn Kupi

Knjiga sadrži prekrasno ilustrirane bajke: Crvenkapica, Trnoružica, Snjeguljica, Pepeljuga, Zlatna guska, Ivica i Marica. Braća Grimm bili su njemački filozofi i sakupljači narodnog blaga. Djelovali su zajedno u prvoj polovici 19. stoljeća. Sabrali su, obogatili i prenijeli iz usmene književnosti velik broj priča koje je stvorila narodna mašta. Po tim su pričama u novije vrijeme izrađeni prekrasni stripovi i snimljeni brojni animirani i igrani filmovi. Priče odišu „vjerom u pobjedu dobrote, pravde, istine i zdravog razuma“.

KRITIKA O DJELU:

Sočan okus narodnih pripovijedaka, slatkih kao medenjaci, eto, to su djeca našla u knjigama braće Grimm. (PAUL HAZARD)

Zastupajući uvjerenje da se u tim oblicima narodne epike očituje osebujni duh naroda, braća Grimm težili su u načelu za tim da dočaraju autentičan stil kolektivnog stvaralaštva. (VIKTOR ŽMEGAČ)

Prevedene su na sedamdesetak jezika, a upravo ove priče (Crvenkapica, Trnoružica, Snjeguljica, Pepeljuga i dr.), koje sadrži ova knjiga, svojina su djece čitavog kulturnog čovječanstva. (IVO ZALAR)

AUTORI O SVOM DJELU:

Došlo je vrijeme da se spašavaju stara predaja i narodne priče, da ne bi zauvijek iščezli u našim nemirnim danima kao voda u izvoru ili rosa na jarkom suncu. (BRAĆA GRIMM)