David A. Aguilar - Planeti, zvijezde i galaktike - slikovna enciklopedija našeg svemira

Planeti, zvijezde i galaktike - slikovna enciklopedija našeg svemira
Žanr Knjige za djecu, mlade i tinejdžere - Knjige za djecu - Enciklopedije za djecu
Izdavač Egmont
Prevoditelj Duško Čavić
Vrsta uveza Tvrdi
ISBN13 9789531302074
ISBN10 9531302073
Godina 2008
Broj stranica 192
Format 28,5 cm
Obavijest 7,97
knjiga nije dostupna Obavijesti me

Krenimo zajedno na vožnju sunčevim sustavom i posjetimo zvijezde i beskraj iza njih u ovoj spektakularnoj slikovnoj enciklopediji našeg svemira u izdanju National Geographica. Planeti, zvijezde i galaktike naučit će vas svemu poznatom o svemiru i raspaliti maštu, potičući vas da istražujete zvijezde i sanjata o sutrašnjici.


"Dok čitate Planete, zvijezde i galaktike, pretpostavljam da ćete početi zamišljati kako je to vinuti se visoko iznad Zemlje i istraživati daleke planete, ili čak udaljena područja naše galaktike, Mliječnog puta.

U travnju 2001. godine imao sam sreće ostvariti san koji sam sanjao još od tinejdžerskih dana - poletjeti u svemir. Kao član posade ruskog svemirskog broda Sojuz TM-32, putovao sam do Međunarodne svemirske postaje na kojoj sam proveo jedan od najsjajnijih tjedana u svojem životu. Ni svi mjeseci obuke koju sam prošao nisu me mogli pripremiti na strahopoštovanje koje sam osjećao dok sam promatrao našu prekrasnu Zemlju i njezinu krhku atmosferu, kao i veliki tamni prostor u pozadini.

Za razliku od mojeg naraštaja, ljudima vaših godina svemir će biti mnogo dostupniji. U budućnosti, on neće više biti rezerviran samo za obučene astronaute i znanstvenike."
DENNIS A. TITO, prvi svemirski turist