Lucy i Stephen Hawking - Svemirski lov na blago

Svemirski lov na blago
Žanr Knjige za djecu, mlade i tinejdžere - Knjige za djecu - Dječja književnost
Izdavač Mozaik knjiga
Prevoditelj Predrag Raos
Vrsta uveza Tvrdi
ISBN13 9789531406048
ISBN10 9531406049
Godina 2009
Broj stranica 299
Format 22 cm
Prodajna cijena (Dobro stanje) 10,60 € (79,87 Kn) Kupi

Georgeovoj najboljoj prijateljici Annie zatrebala je pomoć. Njezin otac Eric, inače znanstvenik, radi na svemirskom projektu - ali je sve pošlo po zlu. Robot je sletio na Mars, ali se počeo ponašati jako čudno. A onda je Annie još otkrila i nešto čudno na tatinom superračunalu.

Je li to poruka nekog svemirca? Ima li u svemiru života? Kako pronaći planet u svemiru? I, ako uspijemo razgovarati sa svemircem, što ćemo mu reći? Hoće li George uspjeti riješiti kozmičke zagonetke koje ga vode u svemir i na basnoslovni lov na blago kroz galaktiku?

Nakon uspješnice "Tajni ključ svemira" novi nastavak svemirskih avantura "Svemirski lov na blago" iz pera Lucy Hawking i profesora Stephena Hawkinga, još jedna uzbudljiva i napeta pustolovna priča namijenjena najmlađima.

U priču je umetnuto i mnoštvo znanstvenih ogleda koji čitatelju otvaraju pogled na neke od najnovijih teorija. Njih su napisali ugledni znanstvenici: 

Stephen Hawking (Zašto idemo u svemir?), Bernard Carr (Putovanje na kraj svemira), Seth Shostak (Kako stupiti u vezu sa svemircima), Brandon Carter (Potječe li život s Marsa?), Martin Rees (Ima li vani koga?), Geoff Marcy (Kako otkriti planet u svemiru), Geoff Marcy (Zlatokosina zona) i Stephen Hawking (Kako shvatiti svemir).