Lucy i Stephen Hawking - Svemirski lov na blago

Svemirski lov na blago
Žanr Knjige za djecu, mlade i tinejdžere - Knjige za djecu - Dječja književnost
Izdavač Mozaik knjiga
Prevoditelj Predrag Raos
Vrsta uveza Tvrdi
ISBN13 9789531406048
ISBN10 9531406049
Godina 2009
Broj stranica 299
Format 22 cm
Obavijest 9,73
knjiga nije dostupna Obavijesti me

Georgeovoj najboljoj prijateljici Annie zatrebala je pomoć. Njezin otac Eric, inače znanstvenik, radi na svemirskom projektu - ali je sve pošlo po zlu. Robot je sletio na Mars, ali se počeo ponašati jako čudno. A onda je Annie još otkrila i nešto čudno na tatinom superračunalu.

Je li to poruka nekog svemirca? Ima li u svemiru života? Kako pronaći planet u svemiru? I, ako uspijemo razgovarati sa svemircem, što ćemo mu reći? Hoće li George uspjeti riješiti kozmičke zagonetke koje ga vode u svemir i na basnoslovni lov na blago kroz galaktiku?

Nakon uspješnice "Tajni ključ svemira" novi nastavak svemirskih avantura "Svemirski lov na blago" iz pera Lucy Hawking i profesora Stephena Hawkinga, još jedna uzbudljiva i napeta pustolovna priča namijenjena najmlađima.

U priču je umetnuto i mnoštvo znanstvenih ogleda koji čitatelju otvaraju pogled na neke od najnovijih teorija. Njih su napisali ugledni znanstvenici: 

Stephen Hawking (Zašto idemo u svemir?), Bernard Carr (Putovanje na kraj svemira), Seth Shostak (Kako stupiti u vezu sa svemircima), Brandon Carter (Potječe li život s Marsa?), Martin Rees (Ima li vani koga?), Geoff Marcy (Kako otkriti planet u svemiru), Geoff Marcy (Zlatokosina zona) i Stephen Hawking (Kako shvatiti svemir).