Richard Bach - Susret u oblacima

Susret u oblacima
Žanr Knjige za djecu, mlade i tinejdžere - Knjige za djecu - Dječja književnost
Izdavač Zagrebačka naklada
Prevoditelj Snježana Veselica-Majhut
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789536996711
ISBN10 9536996715
Godina 2005
Broj stranica 150
Format 20 cm
Obavijest knjiga nije dostupna Obavijesti me

Kad bi zaspala, sanjala je o travnatim obroncima niz koje će trčati, sve brže i brže, a potom skočiti i raširiti šape i poletjeti s vjetrom. Kako je privlačno, to rastvaranje duše u nebeskom prostranstvu; kako je slatko prisjećati se u snu osjećaja da si u isti mah lišen težine i tijela.
Ovo je priča o Olujnoj Ferret, pilotkinji teretnih zrakoplova, koja je nadimak stekla zato što je uvijek, bez obzira kakvo je nevrijeme noć spremala, na vrijeme isporučivala svoj teret. Sve dok na jednom letu prema jugu nije uletjela u natprirodnu oluju kakvu nikad prije nije doživjela.
Kapetan Strobe Ferret je naišao na jednako silovito nevrijeme. Zahvaljujući dugogodišnjem iskustvu, naučio je prihvatiti sve Što mu nebo pripremi. Navikao se na samotnjački život u divljoj nebeskoj areni.
Njih su se dvoje slučajno susreli u najžešćoj oluji koja je ikada zahvatila to područje. Njezin ga je glas spasio od smrti, njegov je glas spasio nju. Slučajnost se pretvorila u sudbinu dok su se kroz oblake probijali prema neplaniranom slijetanju i susretu koji će zauvijek promijeniti njihove živote - i živote tisuća drugih ferreta.