Mila Željeznjak - Sretne priče

Sretne priče
Žanr Knjige za djecu, mlade i tinejdžere - Knjige za djecu - Dječja književnost
Izdavač "Katarina Zrinski"
Prevoditelj -
Vrsta uveza Tvrdi
ISBN13 9789532362503
ISBN10 9532362509
Godina 2016
Broj stranica 80
Format 23 cm
Obavijest knjiga nije dostupna Obavijesti me

Knjiga "Sretne priče" zbirka je kratkih priča tematski podjeljenih u četiri cjeline pod nazivima: Neobična točka, Zaljubljene priče, Želja i Sretne priče. Svaka priča ima zadatak ispričati čitatelju neki događaj u kojem sudjeluje jedan lik ili više njih, nudeći obično i pouku na kraju.
          Likovi koji se javljaju u "Sretnim pričama" vrlo su različiti. Spisateljica snagom svoje mašte oživljava neživo, biljkama i životinjama daje ljudske osobine, likove iz bajki suprotstavlja stvarnim bićima, stvarima i pojavama udahnjuje život..... Pa tako slova i točke, kišne gliste, pahuljice, cesta, priča, vražićak u ogledalu, miš, vrata, kameleon, papirnati zmaj, tajna koja leži na dnu škrinje i mnogi drugi ravnopravno traže mjesto gdje će ostvariti sebe, ispuniti svoje želje, pokazati svoje pravo lice. Kako sam naslov kaže, to su priče o sreći ili bar o pokušaju da se postane sretan. Čitajući ih naići ćeš na priče sa sretnim završetkom kao i one s manje sretnim u kojima lik uviđa da je njegov dotadašnji život, zapravo, bio sretan, ali to nije znao dok nije upoznao druge načine.
          Spisateljica, dakle, ne koristi maštu da bi stvorila svoje likove, oni su, uglavnom, stvarni. Ona pomoću mašte oblikuje događaje iz njihovog života o kojima u pričama govori.