E. B. White - Labudova truba

Labudova truba
Žanr Knjige za djecu, mlade i tinejdžere - Knjige za djecu - Dječja književnost
Izdavač Algoritam
Prevoditelj Gordana Kosanović Juričević
Vrsta uveza Tvrdi
ISBN13 9789532203493
ISBN10 9532203494
Godina 2006
Broj stranica 244
Format 19 cm
Obavijest 6,49
knjiga nije dostupna Obavijesti me

Louis je rođen kao labud trubaš. No za razliku od svoje braće i sestara, Louis nikada nije ispustio ni zvuka. Nikada svojim roditeljima nije poželio laku noć niti dobro jutro. Dok je bio mali, stvari i nisu bile tako ozbiljne, ali nakon dvije-tri godine kad se Louis zaljubio, pojavili su se nepremostivi problemi. Ako nema glasa, kako će izreći ljubavne riječi mladoj, prekrasnoj labudici Sereni koja ga uopće ne primjećuje?

Louis će dati sve od sebe da pridobije Sereninu naklonost – čak će krenuti u školu kako bi naučio čitati i pisati i tako joj izrazio svoje osjećaje. Ali, čini se da ništa ne pomaže. No, Louisov otac dosjetit će se spasonosne ideje: kako bi mu pomogao, ukrast će pravu trubu. Je li stvarni, ljudski instrument put do Serenine ljubavi? 

Elwyn Brooks White, autor je omiljenih klasičnih djela za djecu, poput Šarlotine mreže i Velike pustolovine Stuarta Malog (oba objavljena u izdanju Algoritma). Za piščeva života mnogi su ga mladi čitatelji pitali jesu li njegove pripovijesti istinite, a on im je odgovorio: “Ne, moje su pripovijesti plod mašte… ali stvarni dio je samo jedna vrsta života: postoji i svijet mašte.” 

Hrvatski prijevod ovog klasika djelo je Gordane Kosanović- -Juričević, a ljupku ilustraciju na naslovnici majstorski je izradio Svjetlan Junaković.