Adam Rajzl - Kad bi ljubav u kutiju mogla stati

Kad bi ljubav u kutiju mogla stati
Žanr Knjige za djecu, mlade i tinejdžere - Knjige za djecu - Dječja književnost
Izdavač Hrvatsko društvo književnika za djecu i mlade
Prevoditelj -
Vrsta uveza Tvrdi
ISBN13 9789537190781
ISBN10 9537190781
Godina 2018
Broj stranica 72
Format 21 cm
Obavijest knjiga nije dostupna Obavijesti me

Zadnjih godina, a možda i desetljeća, književnost za djecu i mlade trpi sušu poetskih rukopisa. Osobito onih kvalitetnijih i specifičnijih. Obično taj žanr „zadovoljavaju“  skoro pa sporadične objave po periodikama namijenjenim mladom čitateljstvu, no zbirke poezije dovoljne su za zakvačiti ih na prste jedne ruke. Kad usporedimo scenu za vrijeme najžešćeg djelovanja  Zvonimira Baloga i njegovih „vršnjaka“ znamo o čemu govorimo.

Stoga je pravo osvježenje zbirka Adama Rajzla, književnika i novinara, u kojoj nije prisutna poezija namijenjena najmlađima već nešto zrelijoj publici. Nije to tinejdžerska poezija, ali u sebi nosi dovoljno zrelosti da privuče upravo tinejdžersku publiku.

Adam Rajzl na književnoj sceni za djecu i mlade često se javljao poetskim radovima, a objavio je podosta zbirki pjesama, te nekoliko romana. Njegov je rad prepoznala i čitateljska publika i kritika, te je dobio nekoliko nagrada i priznanja.

Nadamo se kako će i s ovim rukopisom, zbirkom pjesama biti tako. Za ilustraciju upisujemo riječi naslovne pjesme: Najjednostavnije bi bilo

kad bi ljubav

u kutiju mogla stati.

Otvorim je kad sam sam

i žalostan

Ona me tješi

ili mi se smiješi.

I s njom se družim

pod svakim satom

kao s bratom.

Nikome ne bi bilo sumnjivo

što običnu kutiju

nosim u prednjem džepu

odmah do srca.

Nitko naravno ne bi znao

za tu kutiju

što bih sve dao.