Marija Jurić Zagorka - Gordana 6 - Pakao prijestolja

Gordana 6 - Pakao prijestolja
Žanr Beletristika - Hrvatska i strana književnost - Roman
Izdavač EPH Media
Prevoditelj -
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789533380520
ISBN10 9533380527
Godina 2013
Broj stranica 671
Format 19,5 cm
Obavijest knjiga nije dostupna Obavijesti me

Vrhunac Zagorkinog književnog opusa i ujedno njezino najopsežnije djelo u čak 12 svezaka. Akcija, ljubavni zapleti, politika, domoljublje, spletke i stalna neizvjesnost što će se dogoditi na sljedećoj stranici pravi su pokazatelji koliko je Zagorka bila ispred svog vremena i kako je danas, gotovo 80 godina nakon prvog izdanja, i dalje aktualna i apsolutno bezvremenska autorica.

Ovo luksuzno i atraktivno izdanje zasigurno će obradovati sve čitatalje koji su se već susreli sa Zagorkom i potaknuti ih da se još jednom vrate svojoj omiljenoj autorici, a zasigurno će privući i nove generacije čitatelja koji su do sada nisu imali priliku uroniti u fantastični literarni svijet najveće hrvatske spisateljice.

Marija Jurić Zagorka rodjena je 1873. u selu Negovcu pokraj Vrbovca, a umrla 1957. u Zagrebu. Bila je istaknuta hrvatska novinarka i spisateljica, pretežno povijesnih, ali i socijalnih i pustolovnih romana kojima je stekla veliku naklonost široke čitateljske publike. Kao novinarka razobličavala je režim Khuena Hedervaryja, a borila se i za žensku ravnopravnost. Medju njezinim brojnim romanima ističu se Grička vještica, Kći Lotrščaka, Gordana, Republikanci i drugo. Nadimak Zagorka uzela je iz ljubavi prema Hrvatskom zagorju, u kojem je provela djetinstvo.