Sylvain Tesson - Snježni leopard

Snježni leopard
Žanr Beletristika - Hrvatska i strana književnost
Izdavač TIM press
Prevoditelj Dubravka Celebrini
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789538075988
ISBN10 9538075986
Godina 2021
Broj stranica 173
Format 20 cm
Prodajna cijena (Odlično stanje) 11,28 € Kupi

Pustolov Sylvain Tesson imao je buran život i nerijetko se prepuštao opasnim pustolovinama. No dok se slomljena srca dugo oporavljao od teške nesreće, uvidio je kako je s vremenom sve nezadovoljniji životom. Odlazak u planine Tibeta, u potrazi za neuhvatljivim snježnim leopardom, ispostavio se kao učinkovit lijek.

Kako bi imali priliku ugledati tu mitsku zvijer, Tesson i njegovi suputnici moraju satima nepomično čekati u tišini, na udaru oštrog vjetra i nemilosrdne hladnoće. Taj zadatak postaje čin vjere – mnogi su godinama neuspješno tragali za snježnim leopardom. S iščekivanjem, Tesson polako uči prihvatiti vrline strpljenja i šutnje. Njihov je trud nagrađen kad se planinski duh, snježni leopard, pokaže: on je utjelovljenje svega čega smo se kao ljudi odrekli kako bismo živjeli ukorak s današnjim vremenom. Autor nam pokazuje kako je jednostavan čin strpljivog čekanja i promatranja djelotvoran protuotrov ludilu našeg vremena.

Putopisni roman Snježni leopard proslava je zajedništva prirode i ljudskog srca, a Sylvain Tesson nam ovim remek-djelom nudi novu priču o odnosu čovjeka i zvijeri, u prozi uzvišenoj poput divljine koja ju je nadahnula.