Victoria Hislop - Povratak

Povratak
Žanr Beletristika - Hrvatska i strana književnost
Izdavač Profil Knjiga D.O.O.
Prevoditelj Sabine Marić
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789533190976
ISBN10 9533190973
Godina 2009
Broj stranica 339
Format 23 cm
Obavijest 23,55
knjiga nije dostupna Obavijesti me

Povratak mora pročitati svatko tko se odluči na put u Španjolsku… moćna povijesna priča! - Daily Mail Pod čarobnim tornjevima Alhambre, uličice Granade odzvanjaju glazbom i tajnama. Sonia Cameron ne zna ništa o potresnoj priči toga grada; ona je došla plesati. Ali u tihom kafeu, slučajni razgovor i zagonetni niz starih fotografija uvlače je u nevjerojatnu priču o razornom Španjolskom građanskom ratu.

Sedamdeset godine prije, isti je taj kafe bio dom obitelji Ramírez, i jedno od najživljih mjesta u gradu u kojem vladaju sloboda, flamenko i borbe s bikovima.
Vlasnici kafea imali su tri sina i jednu kćer. Antonio je učitelj i ljevičar, Ignacio arogantni torrero, a Emilio vješt gitarist. Njihova sestra, Mercedes, divlja je djevojka čija je jedina strast flamenko, barem dok ne upozna Javiera Montera, slavnoga ciganskoga gitarista, koji postaje njezina velika ljubav.
Kad 1936. vojni udar generala Francisca Franca uvuče Španjolsku u krvavi građanski rat, neće poštedjeti nikoga od njih: vođeni ljubavlju i mržnjom, odanošću i strašću, svatko od njih morat će zauzeti stranu, boriti se ili predati…
Uzbudljiv i duboko potresan, novi roman Victorije Hislop jednako je inspirativan kao i njezin prvi bestseler Otok.