Peter Esterhazy - Jednostavna priča zarez sto stranica

Jednostavna priča zarez sto stranica
Žanr Beletristika - Hrvatska i strana književnost
Izdavač Fraktura
Prevoditelj Xenia Detoni
Vrsta uveza Tvrdi
ISBN13 9789532666489
ISBN10 9532666486
Godina 2015
Broj stranica 256
Format 20,4 cm
Obavijest 7,97
knjiga nije dostupna Obavijesti me

Državne tajne, dvostruki ili čak trostruki špijuni, kabala, ljubav i prevara, prijateljstvo i izdaja u vrijeme kada Osmanlije vladaju gotovo polovicom Europe, kada se s minareta u Budi čuju mujezini, a u turskim se kupeljima dogovaraju važni poslovi... U svome najnovijem romanu Jednostavna priča zarez sto stranica inačica  s isukanim mačevima jedan od najvažnijih suvremenih mađarskih pisaca Péter Esterházy maestralno rekonstruira jednu epohu u kojoj je jedan od njegovih otaca igrao važnu ulogu. Vodeći čitatelja kroz labirint svoga književnog svemira, Esterházy mu daje potpunu slobodu i dopušta mu svaku vrstu interpretacije.
Prepun humora, autoironije, citata i referencija, roman Jednostavna priča zarez sto stranica ne samo da izmamljuje osmijehe prilikom čitanja već i tjera čitatelja da olovkom podvlači rečenice koje će citirati. Isukanih mačeva krenite u avanturu koja na mogućih sto stranica pruža nezaboravno čitateljsko iskustvo.
 “Igra je čarolija književnosti.  A s njom je kao i sa životom: od planiranog puta često se skrene  u mračne sokake ili do malih senzacija vrijednih lutanja.” 
— Süddeutsche Zeitung  
“Jednostavna priča zarez sto stranica nije postmodernistička, ona pripada u modernu, koja je već postojala u 17. i 18. stoljeću i nije marila za linearnu logiku, psiho­logiju ni za prepoznatljivo jastvo. Mnogo joj je važnija bila estetska vrijednost.” 
— Die Zeit  
“Čitati Esterházyja prije svega i na­dasve znači uživati u okusu njegovih riječi.” 
— Neue Züricher Zeitung