Elizabeth Buchan - Žena u najboljim godinama

Žena u najboljim godinama
Žanr Beletristika - Hrvatska i strana književnost
Izdavač Algoritam
Prevoditelj Mirjana Valent
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789532204674
ISBN10 9532204679
Godina 2006
Broj stranica 336
Format 19 cm
Prodajna cijena (Dobro stanje) 1,76 € Kupi

Rose Lloyd ima savršen život. U najboljim je godinama, sretno je udana već više od dvadeset godina, ima dvoje odrasle djece, a kuću i vrt u ljupkoj londonskoj obiteljskoj četvrti uredila je u skladu sa svojim snovima. Radi kao urednica književnog priloga u prestižnoj novinskoj kući u kojoj je njezin muž Nathan jedan od glavnih urednika. Ne pada joj na pamet da bi tu savršenu ravnotežu, koju je davno odabrala nauštrb svoje mladenačke zanesenosti, moglo nešto poremetiti. No, život je čudna biljka. Nathan će joj priznati da ima drugu, a da je ta druga njezina asistentica Minty. Rose će ubrzo nakon toga dobiti otkaz, a Minty postati nova glavna urednica. 
Prisiljena početi ispočetka, Rose će nakon početnog očajavanja polako preuzeti kontrolu nad situacijom: pokupit će komadiće svojeg razlomljenog života, dodati malo svježeg ljepila u vidu novih prijatelja i stare ljubavi, a novi mozaik nije ni bolji ni lošiji od prethodnog, jednostavno je - drugačiji.
Duhovitim, na mjestima sjetnim, ali unatoč tome uvijek optimističnim glasom, Rose Lloyd dokazat će da nikada nije kasno za novi početak, a da priliku za sreću samo treba prepoznati. Hrvatski prijevod Mirjane Valent popraćen je naslovnom ilustracijom Ane Belošević.