Julie Cross - Oluja

Oluja
Žanr Beletristika - Hrvatska i strana književnost - Znanstvena fantastika
Izdavač Naklada Ljevak
Prevoditelj Sanja Ščibajlo
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789533035093
ISBN10 9533035099
Godina 2012
Broj stranica 410
Format 20,5 cm
Obavijest knjiga nije dostupna Obavijesti me

Godina je 2009. Devetnaestogodišnji Jackson Meyer normalan je dečko – studira, ima djevojku ... i može putovati kroz vrijeme. Ali to nije kao u filmovima – nakon njegovih skokova kroz vrijeme ništa se ne mijenja, nema problema s kontinuuom prostora-vremena niti pokvarenih kondenzatora protoka – to je samo bezazlena zabava.

                To jest, do onoga dana kada se stranci iznenada pojave pred Jacksonom i njegovom djevojkom Holly i kada tijekom borbe s Jacksonom Holly zadobije smrtonosan hitac. U svojoj panici Jackson slučajno odskoči dvije godine unatrag, u 2007., ali taj odskok nije nalik njegovim ranijim povratcima u prošlost. Sada je zapeo u 2007. i ne može se vratiti u budućnost.

                Očajnički želeći da se nekako vrati u 2009. i spasi Holly no ne mogavši se vratiti u pravu godinu, Jackson se primiri u 2007., nauči sve što može o svojoj sposobnosti i upoznaje Holly ... ponovno. Uskoro otkriva da ništa u njegovom životu nije onakvo kakvim se činilo, uključujući njegovog oca.

                Ne prođe dugo prije no što ljudi koji su u 2009. ubili Holly dođu tražiti Jacksona u prošlosti, a ti „Neprijatelji vremena“ neće prezati ni pred čim da unovače tog moćnog, mladog putnika kroz vrijeme. Da ga unovače ... ili ubiju.

                Sastavljajući slagalicu naznaka o svome ocu, Neprijateljima vremena i samome sebi Jackson mora odlučiti koliko daleko je voljan otići da spasi Holly ... a možda i cijeli svijet.

 

„Vidjela sam budućnost, a budućnost je Jackson Meyer! Zaljubila sam se u Oluju Julie Cross, vrlo zanimljivu, očaravajuću.“

NANCY HOLDER, spisateljica uspješnica po New York Timesu, autorica serijala Crusade

 

„Likovi su ... složeni i dobro ocrtani; pronaći će put do čitateljevog srca i ostati u njemu dugo nakon što čitatelj sklopi pročitanu knjigu. Jednakim dijelom pustolovina, romansa, znanstvena fantastika ... čitatelj će okrenuti posljednju stranicu i zaželjeti da i sam može „skočiti“ u budućnost i pročitati nastavak.“