Grupa autora - Sveta krv, Sveti gral

Sveta krv, Sveti gral
Žanr Beletristika - Hrvatska i strana književnost - Svjetska književnost
Izdavač Stilus knjiga d.o.o.
Prevoditelj Saša Drach
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789538183959
ISBN10 9538183959
Godina 2020
Broj stranica 435
Format 21,5 cm
Obavijest 6,76
knjiga nije dostupna Obavijesti me

Jedno od najkontroverznijih djela 20. stoljeća nakon 15 godina ponovno na hrvatskom jeziku, sada u dopunjenom i konačnom izdanju:

Krajem 19. stoljeća, u zabačenom francuskom selu na istočnim obroncima Pireneja, lokalni svećenik otkrio je ispod oltara svoje župne crkve nešto što ga je učinilo neobjašnjivo bogatim i omogućilo mu da za života troši i raspolaže golemom svotom novca te sklopi poznanstva s nekima od najistaknutijih ličnosti onodobnog francuskog kulturnog i javnog života.

Slučajno otkriće „skrivenog blaga“ krajem 19. stoljeća preraslo je s vremenom u suvremenu potragu za Svetim gralom – priču dosad neviđenih povijesnih razmjera koja od šifriranih poruka na pergamentima vodi do tajnih društava, vitezova templara, katarskih heretika iz 12. i 13. stoljeća te franačkih kraljeva čija je loza svrgnuta prije više od 1300 godina, a čiji su vladavina i podrijetlo još uvijek prekriveni velom povijesne tajne.

Nakon više od deset godina pomnog istraživanja misterija malenog sela na jugu Francuske, autori knjige došli su do zaključka da pravi misterij otkrivenog blaga ne leži u materijalnim dobrima i bogatstvu, nego u šokantnoj tajni skrivanoj stoljećima koja će uzdrmati same temelje kršćanstva te posljedično baciti novo svjetlo na povijest zapadne civilizacije, ali i suvremenu politiku.