Paulo Coelho - Demon i gospođica Prym

Demon i gospođica Prym
Žanr Beletristika - Hrvatska i strana književnost - Svjetska književnost
Izdavač V.B.Z
Prevoditelj Nina Lanović
Vrsta uveza Tvrdi
ISBN13 9799532011233
ISBN10 9532011234
Godina 2003
Broj stranica 152
Format 20,5 cm
Prodajna cijena (Vrlo dobro stanje) 5,01 € Kupi

Grad rascijepljen pohlepom i strahom. Čovjek proganjan utvarom bolne prošlosti. Djevojka u potrazi za srećom. I samo sedam dana, odlučnih u borbi anđela i demona za saveznike. 

U tom će jednom jedinom, drugom tjednu svaki lik sklopiti svoj savez - Dobro ili Zlo? Maleni Viscos, gradić zaboravljen u vremenu i prostoru, bit će pozornicom te iscrpljujuće bitke. Ugostivši tajnovitog stranca, grad postaje suučesnikom u sudbonosnoj zavjeri koja će zauvjek obilježiti životne priče svakog od njegovih stanovnika. On je došao iz daleka, tragajući za odgovorom na pitanje koje ga proganja - je li čovjek, u svojoj biti dobar ili zao?

Vječita borba između Dobra i Zla, kolebanje između raja i pakla - središnja je tema ovoga romana koji nastoji odgovoriti na pitanja o dualističkoj podijeljenosti svijeta i iskonskome raskolu, osvrćući se na prvotni perzijski mit o podrijetlu dobra i zla, na biblijski prikaz istočnoga grijeha i izgona iz raja, kao i druga mitološka i religijska tumačenja ovoga pitanja. Poprište bitke smješteno je u provincijski gradić Viscos u koji dolazi glasnik Pakla, prerušen u ljudsko biće. Tu on pronalazi djevojku Chantal, ispunjenu čežnjom za srećom i izlaže joj svoje namjere: želi da stanovnici, u zamjenu za njegove zlatne poluge, prekrše zapovijed "Ne ubij!" i počine zločin. U tjedan dana svoga života obični ljudi naći će se suočeni s ljubavlju, smrću i moći, sa svojom pravom ljudskom prirodom, sa sudbonosnim odlukama za dobro ili za zlo, a anđeli i demoni vodit će odlučnu borbu za svoje saveznike.