María Dueñas - Vrijeme između krojenja

Vrijeme između krojenja
Žanr Beletristika - Hrvatska i strana književnost - Roman
Izdavač Fraktura
Prevoditelj Silvana Roglić
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789532666168
ISBN10 9532666168
Godina 2013
Broj stranica 544
Format 22,5 cm
Prodajna cijena (Vrlo dobro stanje) 9,40 € Kupi

Nevjerojatno je kakva se priča o svijetu i povijesti može skrojiti od života jedne modistice! 
U osvit Španjolskoga građanskog rata mlada krojačica Sira Quiroga zbog ljubavi prema muškarcu kojega gotovo da i ne poznaje napustit će sve: Madrid, majku, zaručnika i sudbinu koja ju je čekala. Nedugo zatim ista ta ljubav ostavit će je slomljenu i samu, bez novca i poznanstava, s pregršt dugova i samo dvije vještine: umijećem šivanja i neuništivom željom da preživi. S ta će dva talenta Sira Quiroga promijeniti svijet i vrijeme u kojima je živjela. 
Ljubavnica i bjegunica, kći i prijateljica, krojačica i špijunka, junakinja romana Vrijeme između krojenja ponajprije je hrabra žena koja je svojom stazom koračala ne bježeći od izazovâ i puna srca. Slijedeći njezin trag od predratnog Madrida do Maroka punog pustolova i krhke raskoši, od živopisnog Tetuana do Lisabona i mondenih portugalskih ljetovališta koja ne znaju za razaranja Drugoga svjetskog rata, nova španjolska književna zvijezda María Dueñas kreće se zemljovidom uspomena i nostalgije prikazujući nam sjaj i bijedu najuzbudljivijeg dijela prošloga stoljeća!
Čudesan roman, pun intriga, ljubavi, tajni i nježnosti.
Mario Vargas Llosa
María Dueñas rođena je pripovjedačica. Is­predajući svoju čaroliju, oživljava žegu, glamur i nedaće Maroka i Španjolske potkraj tridesetih godina prošloga stoljeća, a pred nama se rađa svijet kakav poznajemo iz filma Casablanca. Prelijepa ostavljena švelja u sam osvit rata mora u sebi pronaći snagu da nastavi živjeti... Pripremite se na pustolovinu i pročitajte ovaj roman!
Kate Morton
Muškarci, žene, adolescenti, kućanice, kritičari, profesori, političari... baš sve njih za­robit će ova knjiga, od prve do zadnje stranice!
La Vanguardia
Kad vam se dogodi da naiskap ispijete za­divljujući književni koktel od pustolovina, špi­junaže, glamura, mode i strasti, ne pre­ostaje drugo nego preporučiti ga... Čudesno djelo!”
20 minutos