Lisa See - San o sreći

San o sreći
Žanr Beletristika - Hrvatska i strana književnost - Roman
Izdavač Naklada Ljevak
Prevoditelj Duška Gerić Koren
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789533034812
ISBN10 9533034815
Godina 2012
Broj stranica 479
Format 20,5 cm
Obavijest 14,86
knjiga nije dostupna Obavijesti me

Novi roman Lise See, San o sreći, nastavak je priče o sestrama Pearl i May, glavnim junakinjama Djevojaka iz Šangaja u kojem ulogu heroine preuzima devetnaestogodišnja Joy. Otkrivši dugo čuvanu tajnu o svojem porijeklu – da joj je biološka majka May, a ne Pearl – Joy odluči poći u komunističku Kinu da bi pronašla svojeg biološkog oca, ali i zato što je privučena komunističkim idealom pravednog društva. 

U Djevojkama iz Šangaja pratili smo uzbudljivu i potresnu priču o sestrama Pearl i May – od vremena kad su pozirale kao modeli u "Azijskom Parizu", preko bijega od japanske invazije do njihovog novog života u Los Angelesu. U nastavku priče, u romanu San o sreći, Pearl se nakon dvadeset godina vraća u Šangaj u potrazi za Joy – čiji je bijeg u Kinu potaknut povrijeđenošću, idealizmom i željom da pronađe svojeg pravog oca, slikara Z. G.-a. 

Joy i Z.G. odlaze u zabačenu kinesku provinciju gdje sudjeluju u pokretanju komune u selu Zeleni Zmaj, u sklopu Maovog pokreta za stvaranje narodnih komuna nazvanog "Veliki skok naprijed". No san o komunističkom raju ubrzo rasprši epidemija gladi izazvana bizarnom agrikulturnom politikom komunističke vlasti. Procjene broja žrtava "Velikog skoka naprijed" govore o 45 milijuna umrlih, a Lisa See tu zastrašujuću epizodu iz kineske povijesti opisuje kroz potresnu priču o ljudskoj izdržljivosti, nepokorenom duhu i snazi ljubavi između majke i kćeri.