C. W. Gortner - Ispovijesti Katarine Medici

Ispovijesti Katarine Medici
Žanr Beletristika - Hrvatska i strana književnost - Roman
Izdavač Lumen Izdavaštvo
Prevoditelj Nevena Erak
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789537829025
ISBN10 9537829022
Godina 2011
Broj stranica 384
Format 20,5 cm
Obavijest knjiga nije dostupna Obavijesti me

Kada je navršila četrnaest godina, Katarina Medici, posljednja nasljednica slavne loze Lorenza Veličanstvenog, odlazi u Francusku na zaruke s Henrikom II., sinom francuskog kralja Franje I.

U novome, nepoznatom kraljevstvu Katarina se pokušava izboriti za svoju poziciju svim raspoloživim sredstvima, pa i savjetima slavnog Nostradamusa te vlastitim vidovnjačkim moćima. Prije navršene četrdesete godine postaje udovica i ostaje sama sa šestero djece u kraljevstvu koje razara ambiciozno i izdajničko plemstvo.

U nezahvalnom vremenu u kojem su vjerski ratovi hugenota i katolika na svome vrhuncu, ona se bori za Francusku kako bi spriječila opći pokolj, nesvjesna činjenice da proročkoj sudbini neće moći izmaknuti i da će za spas Francuske morati žrtvovati vlastite ideale, ugled i tajnu koju je čuvala duboko u svojem srcu.

Ova priča je, za razliku od legende o Katarini kao brutalnoj i beskrupuloznoj vladarici, priča i o onoj Katarini koju povijest ne poznaje – ženi supruzi, ljubavnici i majci koja je učinila sve kako bi zaštitila one koje voli.