Harper Lee - Idi, postavi stražara

Idi, postavi stražara
Žanr Beletristika - Hrvatska i strana književnost - Roman
Izdavač Znanje
Prevoditelj Marko Kovačić
Vrsta uveza Tvrdi
ISBN13 9789533432922
ISBN10 9533432926
Godina 2015
Broj stranica 235
Format 23,5 cm
Prodajna cijena (Vrlo dobro stanje) 8,11 € Kupi

IDI, POSTAVI STRAŽARA KNJIŽEVNA JE SENZACIJA ZA SVE LJUBITELJE KULTNOG I NAGRAĐIVANOG ROMANA HARPER LEE

U njemu se junakinja poznate priče, djevojčica Scout, pojavljuje u odrasloj dobi. Dvadeset šest joj je godina i vraća se iz New Yorka u svoj rodni gradić Maycomb kako bi posjetila svojeg ostarjelog oca, odvjetnika Atticusa. Naviru sjećanja na uzbudljivo i neobuzdano djetinjstvo, izranjaju likovi iz Ptice rugalice, ali Jean Louise, sada mlada žena, s naporom se nosi s turbulentnim promjenama novog vremena, s uznemirujućim istinama o svojoj obitelji, gradu i bliskim joj osobama, teško prihvaća gubitak vlastitih iluzija iz djetinjstva kao i posljedice promjena u odnosu prema crncima i ljudskim pravima koje su zahvatile američki Jug.

Kao i u svojem prethodnom romanu Harper Lee udahnjuje svojim likovima nevjerojatnu životnost, toplinu i moralnu snagu. Ponovno su prizori iz djetinjstva posebno nadahnuti. Roman je prožet životnom mudrošću i više od svega ljubavlju i tolerancijom prema svim ljudima, protiv rasizma i diskriminacije crnaca.

Idi, postavi stražara nezaboravni je roman o različitosti, buntovništvu i strasti koji potvrđuje veličinuPtice rugalice dodajući joj dubinu i novo značenje.