Nick Hornby - Hi-Fi

Hi-Fi
Žanr Beletristika - Hrvatska i strana književnost - Roman
Izdavač Celeber
Prevoditelj Vladimir C. Sever
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789536825004
ISBN10 9536825007
Godina 2000
Broj stranica 191
Format 23 cm
Obavijest knjiga nije dostupna Obavijesti me

Roman prvijenac ovog suvremenog britanskog pisca priča je o tridesetpetogodišnjem Robu Flemingu, glazbenom fanatiku i kolekcionaru, vlasniku prodavaonice ploča u zabačenom dijelu Londona, kojeg je nakon tri godine zajedničkog života napustila djevojka Laura. No, to je ujedno i priča o generaciji tridesetogodišnjaka koji se još "traže", više ili manje svjesni procjepa između njihove dobi i njihove zrelosti, uz zvučni "backgruond" pop i rock glazbe (kao nezaobilaznog iskaza te generacije) i obilnu dozu britkog britanskog humora.

Pišući o svakodnevim temama, gubitku i pronalasku ljubavi, odrastanju, istini i sreći ni u jednom trenutku ne gubi nit i ne skreće u patetiku i moraliziranje zahvaljujući velikim dozama ironije i samoironije. 
Njegovi likovi su ljudi koje svakodnevno susrećemo, neobični u svojoj običnosti, likovi koji žive svoje živote u ritmu muzike.
Muzike kojom je prožet čitav roman, muzike na koju se lagano osim prašine navukla i paučina, te vas svako podsjećanje na neku pjesmu tjera da ustanete i počnete kopati po pločama i kazetama, ili se barem spojite na Internet i pokušate nešto od toga downloadati, iako nema draži pucketanja vinila.