James Redfield - Celestinsko proročanstvo

Celestinsko proročanstvo
Žanr Beletristika - Hrvatska i strana književnost - Roman
Izdavač Algoritam
Prevoditelj Goran Pavelić
Vrsta uveza Tvrdi
ISBN13 9789536166220
ISBN10 9536166224
Godina 2001
Broj stranica 271
Format 23 cm
Obavijest knjiga nije dostupna Obavijesti me

Knjigu poput ove sigurno nikada niste čitali! Celestinsko proročanstvo Jamesa Redfielda, sociologa s magisterijem iz psihologije, jedinstven je roman već po načinu na koji je postao bestsellerom širom svijeta. Tiskan u privatnoj nakladi, prodavan s polica malih specijaliziranih knjižara kružio je od ruke do ruke, sve do 1994. kada ga otkupila nakladnička kuća Warner. S pet milijuna prodanih primjeraka ovaj inspirativni roman kasnije je stekao mnoštvo poklonika na način koji pomalo podsjeća na uspjehe Carlosa Casta-ede ili Richarda Bacha. 
Celestinsko proročanstvo priča je o pustolovini jednog Amerikanca koji - progonjen od vlasti - kroz peruanske prašume i visove traga za neuhvatljivim drevnim Rukopisom. Tajanstveni Rukopis kroz Devet uvida kazuje o novom razumijevanju koje će ljudima pomoći da povijesna zbivanja stave u kontekst vlastitih doživljaja, da shvate svijet oko sebe kao slijed neobičnih podudarnosti, da međuljudske odnose raspoznaju kao nepotrebnu borbu za vlast nad emocionalnom energijom, te da uvide kako će se sve to odraziti na nas i naš život u vremenu koje dolazi.
Crpeći nadahnuće iz mnoštva teorija s područja društvenih i prirodnih znanosti dvadesetog stoljeća, Redfield je ostvario fascinantnu romansiranu sintezu čiji je šarm i unutrašnja postojanost osvojila milijune čitatelja širom svijeta.
Nakon dvije godine neprekidnog boravka u vrhu bestseller lista, Celestinskom proročanstvu pridružili su se i drugi Redfieldovi romani Deseti uvid, Celestinsko proročanstvo – iskustveni vodič i Tajna Shambhale.
U hrvatskom prijevodu Gorana Pavelića s ilustracijom Tihomira Bregara, ideje Celestinskog proročanstva Jamesa Redfielda, možda će - barem malo - promijeniti i vaš život.