Dan Brown - Inferno

Inferno
Žanr Beletristika - Hrvatska i strana književnost - Pustolovni romani
Izdavač V.B.Z.
Prevoditelj Petar Vujačić
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789533045696
ISBN10 9533045698
Godina 2013
Broj stranica 472
Format 23,5 cm
Prodajna cijena (Vrlo dobro stanje) 6,87 € Kupi

Traži pa ćeš naći. Dok su mu te riječi odjekivale u glavi, istaknuti harvardski simbolog Robert Langdon probudio se u bolničkom krevetu ne sjećajući se gdje je ili kako je onamo dospio. Usto, ne može objasniti podrijetlo zlokobnog predmeta pronađenog među njegovim stvarima.
Prijetnja njegovom životu potjerat će njega i mladu liječnicu Siennu Brooks u vratolomni bijeg Firenzom. Samo ih Langdonovo poznavanje tajnih prolaza i drevnih tajni što leže ispod povijesne fasade može spasiti da ne padnu u ruke nepoznatim progoniteljima. 
Pomažući se, kao vodičem, stihovima Danteova mračnog i epskog remek-djela Pakla , moraju dešifrirati niz kodova duboko zakopanih u nutrinama nekih od najslavnijih umjetničkih djela renesanse – kipova, slika, zgrada – i pronaći odgovore na zagonetku koja će im, moguće, pomoći, spasiti svijet od strahotne prijetnje... 
Smješten u nesvakidašnji okoliš nadahnut jednim od najmračnijih klasičnih djela u povijesti, Pakao je Brownov dosad najsnažniji i najizazovniji roman, bezglavi triler utrke s vremenom koji će vas zgrabiti prvom stranicom i neće puštati sve dok ne zatvorite knjigu.