Agnes Desarthe - Pojedite me

Pojedite me
Žanr Beletristika - Hrvatska i strana književnost - Proza
Izdavač Fraktura
Prevoditelj Maja Peterlić
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789532661149
ISBN10 953266114X
Godina 2009
Broj stranica 271
Format 20 cm
Prodajna cijena (Dobro stanje) 24,00 Kn Kupi

Posljednjih šest godina Myriam, glavna junakinja romana "Pojedite me", vodi neobičan život. Nakon odlaska od muža i privremena angažmana u cirkusu, odlučila je otvoriti restoran, koji isprva nema ni natpis, a stalne goste čine susjed iz cvjećarnice, dvije školarke i galerija neobičnih prolaznika.

Ubrzo međutim njezin talent za kuhanje i gostoljubivost dolaze do izražaja i Moj kutak postaje prestižno mjesto za izlaske. No istodobno s neočekivanim uspjehom Myriam sustiže njezina prošlost te se mora suočiti sa svim gorkim i slatkim epizodama svog života. Tek kad se počne odmotavati klupko epizoda iz prošlosti, recepti, opažanja i snovi neobične junakinje dobit će smisao!

Agnes Desarthe, plodna francuska autorica romana za djecu i odrasle, i sama poput vješte kuharice u svoj roman ubacuje začine sve dok čitatelj zajedno s junakinjom ne otkrije koliko čudesan život može biti. Roman "Pojedite me" duhovita je mješavina okusa, aroma i, prema receptu, jedne žlice životne magije.

"Ne možete pojesti knjigu, ali je svakako pročitajte. Prepuna je slasnih užitaka, a nema kalorija!"
Elle

"Roman 'Pojedite me' knjiga je začinjena tipičnim francuskim začinima: blagom filozofijom, romansom i obiljem emocionalne satisfakcije koju dobra hrana pruža. Ona je jednostavna, ali privlačna poput arome koja dopire iz lonca u kojem se nešto fino krčka."
Financial Times

"Myriam nije samo 'kraljica lijepog kraljevstva nježnosti' nego i biće prepuno neukrotive strasti koje žudi za blagotvornim učinkom hrane."
Independent

"Poticajno štivo za sve one kojima su se svidjele 'Čokolada' ili 'Babettina gozba'."
Guardian