Hong Ying - K: Umijeće ljubavi

K: Umijeće ljubavi
Žanr Beletristika - Hrvatska i strana književnost - Proza
Izdavač VBZ
Prevoditelj -
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789532019032
ISBN10 9532019030
Godina 2008
Broj stranica 214
Format 20 cm
Prodajna cijena (Vrlo dobro stanje) 0,96 € Kupi

Istinita priča o zabranjenoj ljubavi nećaka Virginije Woolf i misteriozne kineske spisateljice K.! 

Kina 30-tih godina prošlog stoljeća. Roman donosi istinitu priču o strastvenoj zabranjenoj ljubavi između Juliana Bella, sina britanske slikarice Vanesse Bell i nećaka Virginije Woolf, miljenika umjetničkog kružoka iz Bloomsburyja i preljepe kineske spisateljice i intelektualke Lin Cheng. U okruženju dekadentnog Pekinga Lin podučava Juliana taoističkom umijeću ljubavi dok se svijet oko njih ubrzano približava sukobu kultura i svjetskom ratu. Ovo je tragična priča o rasulu do kojeg ih je doveo sraz ideologija i stvarnosti.

S radnjom koja se odvija u Kini, tridesetih godina dvadesetoga stoljeća, K otkriva istinitu priču o strasnoj i zabranjenoj vezi između Juliana Bella, mezimca bloomsburyjevskoga kruga, i prelijepe kineske spisateljice i intelektualke Lin Cheng. U živopisnoj scenografiji dekadentnog Pekinga Lin Juliana poučava taoističkom Umijeću ljubavi – dok zemlju oko njih razaraju civilizacijski sukobi i sjena nadolazećeg rata. To je tragična priča o uništenju koje pokreću sukobljeni zahtjevi ideologije i stvarnosti. 

„Kao i sva djela Hong Ying, i K je pisan prelijepo i strasno jednostavno – knjiga je gruba, beskompromisna, izravna i napeta od snažnih osjećaja, ali istovremeno i prepuna poezije i ljupkosti … Hong Ying stvorila je priču koja je intimna i zabavna." 
Andrew Morton, Poet Laureate

„Zadivljujuće i potresno" 
The Times 

Hong Ying rodila se u siromašnoj četvrti grada Chongquinga na rijeci Jangce. Spisateljica i pjesnikinja, u anglofonome svijetu najpoznatija je po svome romanu "Summer of Betrayal", kao i autobiografiji "Daughter of the River". Njezina zbirka kratkih priča "A Lipstick Called Red Pepper" prevedena je na deset europskih jezika i na japanski.