Hong Ying - K: Umijeće ljubavi

K: Umijeće ljubavi
Žanr Beletristika - Hrvatska i strana književnost - Proza
Izdavač VBZ
Prevoditelj -
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789532019032
ISBN10 9532019030
Godina 2008
Broj stranica 214
Format 20 cm
Prodajna cijena (Vrlo dobro stanje) 15,94 Kn Kupi
Prodajna cijena (Dobro stanje) 12,75 Kn Kupi

Istinita priča o zabranjenoj ljubavi nećaka Virginije Woolf i misteriozne kineske spisateljice K.! 

Kina 30-tih godina prošlog stoljeća. Roman donosi istinitu priču o strastvenoj zabranjenoj ljubavi između Juliana Bella, sina britanske slikarice Vanesse Bell i nećaka Virginije Woolf, miljenika umjetničkog kružoka iz Bloomsburyja i preljepe kineske spisateljice i intelektualke Lin Cheng. U okruženju dekadentnog Pekinga Lin podučava Juliana taoističkom umijeću ljubavi dok se svijet oko njih ubrzano približava sukobu kultura i svjetskom ratu. Ovo je tragična priča o rasulu do kojeg ih je doveo sraz ideologija i stvarnosti.

S radnjom koja se odvija u Kini, tridesetih godina dvadesetoga stoljeća, K otkriva istinitu priču o strasnoj i zabranjenoj vezi između Juliana Bella, mezimca bloomsburyjevskoga kruga, i prelijepe kineske spisateljice i intelektualke Lin Cheng. U živopisnoj scenografiji dekadentnog Pekinga Lin Juliana poučava taoističkom Umijeću ljubavi – dok zemlju oko njih razaraju civilizacijski sukobi i sjena nadolazećeg rata. To je tragična priča o uništenju koje pokreću sukobljeni zahtjevi ideologije i stvarnosti. 

„Kao i sva djela Hong Ying, i K je pisan prelijepo i strasno jednostavno – knjiga je gruba, beskompromisna, izravna i napeta od snažnih osjećaja, ali istovremeno i prepuna poezije i ljupkosti … Hong Ying stvorila je priču koja je intimna i zabavna." 
Andrew Morton, Poet Laureate

„Zadivljujuće i potresno" 
The Times 

Hong Ying rodila se u siromašnoj četvrti grada Chongquinga na rijeci Jangce. Spisateljica i pjesnikinja, u anglofonome svijetu najpoznatija je po svome romanu "Summer of Betrayal", kao i autobiografiji "Daughter of the River". Njezina zbirka kratkih priča "A Lipstick Called Red Pepper" prevedena je na deset europskih jezika i na japanski.