Elizabeth Gilbert - Jedi, moli, voli : potraga jedne žene za svime diljem Italije, Indije i Indonezije

Jedi, moli, voli : potraga jedne žene za svime diljem Italije, Indije i Indonezije
Žanr Beletristika - Hrvatska i strana književnost - Proza
Izdavač VBZ
Prevoditelj Aleksandra Barlović
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789533049106
ISBN10 9533049103
Godina 2017
Broj stranica 296
Format 24 cm
Prodajna cijena (Vrlo dobro stanje) 8,11 € Kupi

Tri su sata ujutro, a Elizabeth Gilbert plače na podu kupaonice. U tridesetim je godinama, ima supruga, kuću, pokušavaju začeti dijete – a ona ne želi ništa od toga. Nesretna i očajna, čini nešto što još nikada nije učinila: počinje moliti. Tri godine poslije, nakon mučnog razvoda i burne ljubavne veze, izmučena je i izgubljena, ali slobodna kao nikada do tada. Tako Liz kreće na godinu dana dugo putovanje kako bi pronašla sreću i uspostavila ravnotežu u svojemu životu.

Najprije četiri mjeseca provodi u Rimu, gdje uči talijanski uz pomoć naočitih smeđookih blizanaca, suzdržava se od romantične veze i dobiva deset kilograma. Potom četiri mjeseca provodi u ašramu u Indiji, gdje otkriva da prosvjetljenje obuhvaća ustajanje usred noći i ribanje poda u hramu – te nekako uspijeva umiriti određene duhove. Naposljetku odlazi na Bali, gdje joj vrač neodređene dobi nudi nov put prema miru: jednostavno mirno sjedi i smiješi se. I sreća joj se polako počinje prikradati. 
 
Zabavno, tankoćutno i promišljeno djelo "Jedi, moli, voli" humorističan je putopis te kronika odvažne potrage za duhovnim prosvjetljenjem unatoč prirođenom skepticizmu. Ova utješna i nadahnjujuća knjiga, napisana iznimno duhovito, inteligentno i suosjećajno, namijenjena je svima koji su se ikad osjećali izgubljeno ili su pomislili da mora postojati drugi, bolji put.

Životna priča Elizabeth Gilbert nadahnula je mnoge žene da donesu odluke koje će im promijeniti život – neke su doslovno odlazile na put u Italiju, Indiju i Indoneziju, druge su naučile pronaći 10 minuta mira i tišine svaki dan kako bi sebi postavile pitanje što stvarno žele, očekuju ... a autorica je postala primjer žene koja je sposobna provesti istinske promjene u svom životu. 

Njezini memoari postali su pravi fenomen, a časopis Time uvrstio ju je na listu 100 najutjecajnijih ljudi na svijetu. Knjiga je objavljena na više od trideset jezika, a prodana u više od osam milijuna primjeraka.