Daniela Trbović - Hrvatica, majka, katolkinja, nepušačica

Hrvatica, majka, katolkinja, nepušačica
Žanr Beletristika - Hrvatska i strana književnost - Proza
Izdavač Profil International
Prevoditelj -
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789531209854
ISBN10 9531209855
Godina 2008
Broj stranica 278
Format 19,5 cm
Obavijest knjiga nije dostupna Obavijesti me

Knjiga kolumni o sedam prijelomnih godina u životu najjače voditeljske karike HTV-a.

Daniela Trbović u svojim je kolumnama petkom u Novom listu od rujna 2001. zabilježila vrlo značajno razdoblje vlastitog života - od stresnih iskustava zaposlene mlade mame, preko rastave i ponovnog uspostavljanja životne ravnoteže u statusu samohrane majke (koja kupuje stan!). Uz to, britko komentira i poznate osobe i događaje iz hrvatskog javnog života i svojim zapisima danas nam omogućuje vremenski odmak potreban za kritičnost. Time nas poziva da zajedno provjerimo jesu li likovi bez kojih se tada nije mogla zamisliti svakodnevnica danas podjednako važni ili su postali dio prošlosti, kao i za Danielu njezin (prvi!) brak, navodi se u Profilovom priopćenju. 

"Daniela na duhovit način pristupa vlastitim životnim poteškoćama i problemima s kojima se susreće gotovo svaka žena - brak, majčinstvo, rastava, kupnja stana, starenje, vlastiti izgled i privlačnost - a istodobno se dotiče i događaja koji se tiču svih nas.

Znao sam da je Daniela super, ali nisam znao da tako dobro piše. Na duhovit način pristupa vlastitim životnim poteškoćama i problemima s kojima se susreće gotovo svaka žena - brak, majčinstvo, rastava, kupnja stana, 'starenje', vlastiti izgled i privlačnost - a istodobno se dotiče i događaja koji se tiču svih nas. Vrlo inteligentna žena, čiji je IQ daleko viši od. kako ona kaže. sobne temperature."
Slaven Bilić

"Moj omiljeni televizijski lik piše! Žena britkog jezika kojoj je jedina mana da misli brže nego što govori. Kad čitam njezine rečenice, imam dojam da joj čujem glas. Vodi, pleše, a sad i piše - veselim se njezinu prvom solističkom koncertu! Daniela, briljantna kao i uvijek."
Tank Filipović

"Danieline su kolumne iskreno štivo s vrlo otvorenim pogledom na stvarnost i zdravom autoironijom koje se okreće malim stvarima u životu i od njih pravi - spektakle."
Davor Gobac