Milana Vuković Runjić - Demoni i novinari

Demoni i novinari
Žanr Beletristika - Hrvatska i strana književnost - Proza
Izdavač Vuković & Runjić
Prevoditelj -
Vrsta uveza Tvrdi
ISBN13 9789532860443
ISBN10 9532860444
Godina 2010
Broj stranica 135
Format 22 cm
Prodajna cijena (Vrlo dobro stanje) 18,06 Kn (2,40 €) Kupi

Teško je reći kada je Jutarnja zvijezda popustila žutilu i je li se to dogodilo odjednom. S vremenom, na gotovo svakoj stranici u novinama pisalo bi o nekoj čudnoj prirodnoj (ili natprirodnoj) pojavi, o novom putovanju neke glupače, dapače, radile bi se reportaže o cijelim danima neke glupače i nekog glupana, koji su na vlastitoj gluposti čak i prosperirali, jer i to je moguće u eri Haliosa Gerona. 

U nedostatku tračeva o domaćim budalama tražile bi se po internetu priče o svjetskim budalama i njihovim glupostima. 

Sve se to obraćalo onim dijelovima mozga koji su uvijek gladni gluposti, tako da čitatelju ne padne na pamet da razmišlja o posljednjim stvarima, smislu života i sličnome. I tako se već rodila cijela generacija konzumenata gluposti kojima su ih raketirali novine i televizija. Koji i ne bi znali reagirati na nešto što nije glupost. Kada bi se pojavio neki tekst dulji od potpisa pod sliku morao je biti nakinđuren s dvije ili tri slike, a u boljim danima i oglasom".

Malo nakon sredine svoga životnoga puta, junakinja ove knjige nađe se u sredini koja je uvelike podsjeti na neki priručnik iz demonologije: samo što ovoga puta s tajanstvenim se i zlokobnim bićima ne susrećemo po skrivenim mjestima u tami, već u redakciji dnevnog lista. Susret s njima nezaboravan je i koban i rijetki su oni koji napuste zdrava uma taj kovitlac. Iskrivljenu stvarnost i ne može se drukčije zrcaliti već u cirkuskom ogledalu.