Elizabeth Strout - Amy i Isabelle

Amy i Isabelle
Žanr Beletristika - Hrvatska i strana književnost - Proza
Izdavač Profil International
Prevoditelj Tatjana Jambrišak
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789533190662
ISBN10 9533190663
Godina 2010
Broj stranica 267
Format 23 cm
Obavijest 36,00
knjiga nije dostupna Obavijesti me

Jedna od onih rijetkih knjiga koje nam daju snagu, koje opisuju naizgled poznat svijet i beskompromisno razotkrivaju njegovu intimu, otkrivajući ga kao čudesno i zastrašujuće mjesto. The New York Times Book Review 

Isabelle je sasvim obična majka, a Amy njezina obična šesnaestogodišnja kći. I Shirley Falls običan je gradić. I gospodin Robertson običan profesor matematike. Ali što se krije unutra? 

„Bilo je strašno vruće onoga ljeta kad je iz grada otišao gospodin Robertson.“ 
Ali za Amy Goodrow i njezinu majku Isabelle vrućina je najmanji problem. (Baš kao i sumporni zadah rijeke, baš kao i usahlo povrće, baš kao i dva NLO-a koja su navodno viđena na užarenom nebu iznad Shirley Fallsa.)
Amy i Isabelle muče kudikamo osobniji jadi. Od trenutka kad je iza zamagljena stakla automobila uhvaćena isprepletena sa svojim profesorom matematike, između šesnaestogodišnjakinje Amy i njezine majke otvorio se ponor kojega nijedna neće biti u stanju prijeći. Prijezir i bijes, nerazumijevanje i nepovjerenje, sve ono što tako dobro poznajemo, ali i nešto mračnije, dublje – jer i majke imaju svoje tajne.
Majstorski opisujući odnose, uvlačeći se ispod površine onoga što nazivamo običnim životom, Elizabeth Strout napisala je iznimno snažnu i duboku knjigu u kojoj ništa nije obično, a sve je tako važno i tako dobro poznato – jer je o nama.


ELIZABETH STROUT dobitnica je nagrade Pulitzer za roman Olive Kitteridge (2009.). Autorica je i bestselera Abide with Me te Amy i Isabelle, kojim je osvojila nagradu Art Seidenbaum Los Angeles Timesa za najbolju prvu knjigu i nagradu Heartland Chicago Tribunea. Njezine knjige našle su se i u užem izboru za nagradu PEN/Faulkner te nagradu Orange. Kratke su joj priče objavljene u brojnim časopisima, između ostalog u The New Yorkeru i časopisu O: The Oprah Magazine. Predaje na magistarskom studiju likovnih umjetnosti na Sveučilištu u Charlotteu u Sjevernoj Karolini. Živi u New Yorku.