Albert S. Pinol - Victus - Barcelona 1714.

Victus - Barcelona 1714.
Žanr Beletristika - Hrvatska i strana književnost - Povijesni romani
Izdavač Vuković & Runjić
Prevoditelj Nikola Vuketić
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789532861075
ISBN10 9532861076
Godina 2014
Broj stranica 576
Format 23 cm
Obavijest 72,00
knjiga nije dostupna Obavijesti me

"Sve ću ispričati! Kako su sjebali generala Villarroela, kako su porazili naše pobjede. Jer dosad su se o ovome ratu čule samo verzije koje dolaze odozgo ili od neprijatelja."


"Victus" je povijesni roman o ratu za španjolsko nasljeđe, jednom od prvih svjetskih ratnih sukoba, koji je završio 11. rujna 1714. apokaliptičnim jurišom na Barcelonu. Istovremeno to je priča o osobnoj tragediji mladića iz Barcelone, imenom Marti Zuviria, ponajboljega učenika markiza Vaubana, koji se razvija u genija ratnog inženjerstva.

Roman donosi mnoštvo povijesno provjerenih informacija u službi žustra, moćna i otvorena pripovijedanja. Vodi čitatelja  od Francuske, preko Madrida, Toleda, Tortose i bitaka kod Brihuege i Almanse, sve do nepokorne Barcelone 1714. koja je tijekom teške trinaestomjesečne opsade pretrpjela više od trideset tisuća neprijateljskih projektila.

"Victus" preispituje službene verzije obiju strana te daje riječ pravim junacima priče, od grostasnog lika generala Villarroela, Kastiljca koji je suznih očiju branio katalonsku prijestolnicu, do anonimnih građana i vojnika svih narodnosti koji su se rame uz rame borili na zidinama.