Julia Gregson - Istočno od sunca

Istočno od sunca
Žanr Beletristika - Hrvatska i strana književnost - Povijesni romani
Izdavač Naklada Ljevak
Prevoditelj Ana Generalić
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789533032849
ISBN10 9533032847
Godina 2010
Broj stranica 503
Format 23 cm
Obavijest knjiga nije dostupna Obavijesti me

Godina je 1928., tri mlade žene putuju brodom iz Engleske u Indiju u nadi da će ondje započeti novi, sretniji život: Rose, lijepa ali naivna buduća mladenka, nestrpljiva da napusti obitelj i uda se za čovjeka kojeg jedva poznaje; Victoria, Roseina djeveruša, sretna što može pobjeći od svoje nametljive majke i odlučna da u Indiji pronađe muža; i Viva, njihova neiskusna pratiteljica, u potrazi za Indijom iz svojeg djetinjstva, duhovima iz prošlosti i slobodom. 

Vivi je na brigu povjeren Guy Glover, labilni šesnaestogodišnjak koji je nedavno izbačen iz internata i koji će dovesti u opasnost i Vivu i njezine štićenice. Svaka od njih ima vlastiti razlog da napusti svoj dom no nade i tajne koje nose u sebi neće biti dovoljne da ih pripreme za ono što ih čeka u Indiji.


Povijesni roman o posljednjim danima britanske kolonijalne vladavine u Indiji, no u prvom redu o mladim Britankama koje su onamo odlazile kako bi pronašle muža. Romantičan, egzotičan i solidno napisan roman koji je podjednako osvojio i publiku i kritiku, a dodijeljena mu je i nagrada Romantic Novel of the Year za 2009. godinu.