Marina Fiorato - Gospa od badema

Gospa od badema
Žanr Beletristika - Hrvatska i strana književnost - Povijesni romani
Izdavač Profil
Prevoditelj Željka Gorički
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789533130842
ISBN10 9533130849
Godina 2012
Broj stranica 208
Format 23 cm
Prodajna cijena (Odlično stanje) 24,08 Kn Kupi
Prodajna cijena (Dobro stanje) 16,05 Kn Kupi

Apeninski poluotok opustošen je ratovima. Mlada plemkinja Simonetta di Saronno u posljednjem je izgubila muža i imetak. Kad u njezin gradić stigne Bernardino Luini, talentirani učenik Leonarda da Vincija, izgubit će i srce.

Strastven, bezbožan i neukrotiv, Luini je na glasu zbog svojeg slikarskog umijeća i svojih ljubavnih podviga. U Saronno je došao naslikati freske u crkvi Gospe od Utočišta i zabaviti se, ali ljepota i tuga mlade udovice promijenit će i sliku i umjetnika. Očaran Simonettom, ovjekovječit će je kao Madonu, ali kad ljubav koja između slikara i modela nikne postane vidljiva na oslikanim zidovima crkve, vjerski skandal zaprijetit će im i razdvojit će ih, naizgled zauvijek.

No, pomoć ponekad dolazi odakle se najmanje nadamo. Bernardino utočište pronalazi u milanskom samostanu svetog Mauricija, gdje nastaju njegova najveća djela, a tragajući za okusom njihove ljubavi, alkemijom koju poznaju samo zaljubljeni, Simonetta će iz bademova soka stvoriti piće koje živi i dan-danas - Amaretto.

"Gospa od badema" priča je o ljubavi i umjetnosti, roman koji najsnažnijim bojama oslikava strasti i žudnje, nanovo stvarajući najmračnije i najdivnije stranice povijesti renesansne Italije.