Milan Milišić - Zgrad

Zgrad
Žanr Beletristika - Hrvatska i strana književnost - Poezija
Izdavač Meandarmedia
Prevoditelj -
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789533343006
ISBN10 9533343001
Godina 2021
Broj stranica 115
Format 19 cm
Prodajna cijena (Odlično stanje) 2,23 € Kupi

Knjigom ZGRAD Milišić se potvrđuje kao pjesnik vrlo specifičnog poetskog mišljenja i naročite jezikotvorene moći, stvaralac od duha i mašte, rafinmana i artističke zrelosti. Ova knjiga stihova zato je ne samo njegov lični kreativni domet, već i jedno od onih djela naše savremene poezije kojima se predan čitalac može vratiti i po drugi ili tko zna koji put.
Stevan Tontić, Radio Sarajevo

Za Milišića uporaba kolokvijalnog jezika u pjesništvu znači nemogućnost korespondiranja, distancu i blagohotnost spram viđenog. Milišićeva je poezija osjetljiva i senzibilna, nerijetko ironična poradi pjesnikove otvorenosti i prijemčivosti. A ono prepoznatljivo i kolokvijalno je ona pjesnička membrana koja vibrira između neminovnog i osobnog, prepoznatljivog i neiskazanog, marginalnog i stvarnog.
Nada Pinterić, Republika

Milišić posvećuje veliku pažnju opisu pojavnog sveta, ali u njemu nema – i pored sve njegove tačnosti, uravnoteženosti i dorečenosti – ni traga od parnasovske nepristrasnosti, izdvojenosti i udaljenosti sa koje pesnik, mirno samosvestan, prikazuje pojave i predmete u dubini prostora i vremena.
Aleksandar Petrov, Politika