Goran Karanović, Ivo Krešić, Vlatko Marinović - Usred grada tmurna nalaktih se da povratim

Usred grada tmurna nalaktih se da povratim
Žanr Beletristika - Hrvatska i strana književnost - Poezija
Izdavač Teatar Sira
Prevoditelj -
Vrsta uveza Tvrdi
ISBN13 9789958981531
ISBN10 995898153X
Godina 2005
Broj stranica 264
Format 24 cm
Obavijest knjiga nije dostupna Obavijesti me

Čitanja ova tri pjesnika su mješavina slam-a, scenskog govora i pripovijedanja, a poezija prepoznatljiva po snažnom socijalnom angažmanu koji ocrtava probleme kraja iz kojeg dolaze. Specifičan stil iskristalizirao se kroz godine zajedničkog nastupanja i bavljenja raznim umjetničkim sferama, ali i činjenice da su Karanović, Krešić i Marinović nerazdvojni dugi niz godina.

O njihovoj poeziji su rekli:

"Ako išta u današnjem podijeljenom, izvana i iznutra urušenom Mostaru, još uopće ima smisla, onda su to pjesme mladih autora, među ostalima Gorana Karanovića, Ive Krešića  i Vlatka Marinovića, koje nas upućuju da se i u neskladu katkad  može roditi harmonija, te da je krhka riječ ponekad jača od klepetaljki i prangija mržnje, koje još uvijek odzvanjaju i zveče iz duhovnih budžaka i intelektualnih suterena ovoga grada."
Mile Stojić

"Pjesničko trojstvo koje razbija moždani kamenac."
Veselin Gatalo

"Prvo sam ih slušao na nekoj književnoj večeri, a potom sam i pročitao njihovu prvu, zajedničku knjigu pjesama. I jedno i drugo iskustvo je bilo - dojmljivo, snažno, izvorno. Dojmljivost njihovih poetskih kreacija je najočitija na razini jezičke ekspresije, a snaga svježine i izvornosti u oblikovnoj vještini koja zaokuplja podjednako prostor zbiljnog i prostor imaginarnog. U svakom slučaju, Goran, Ivo i Vlatko - pjesnički su vizionari, najavljeni knjigom stihova sasvim samosvojnom i neponovljivom, koja otvara neočekivanu  stranicu 'nove osjećajnosti' svijeta koji je, na njihove dječačke oči, izgubio svoju  nevinost..."
Ibrahim Kajan