Paulo Coelho - Hipi

Hipi
Žanr Beletristika - Hrvatska i strana književnost - Španjolska književnost
Izdavač VBZ
Prevoditelj Amalia Ljubić
Vrsta uveza Tvrdi
ISBN13 9789535200734
ISBN10 9535200739
Godina 2018
Broj stranica 292
Format 20 cm
Obavijest 6,01
knjiga nije dostupna Obavijesti me

Oslanjajući se na svoje bogato životno iskustvo, Paulo Coelho vraća nas u vrijeme ranih 70-ih godina 20. stoljeća i oživljava snove jedne generacije koja je čeznula za mirom i usudila se izazvati uspostavljeni društveni poredak.

U romanu Hipi on pripovijeda o mladom Paulu, mršavom Brazilcu s dugom kosom koji želi postati pisac. Paulo putuje svijetom bježeći od diktature u Brazilu, u potrazi za slobodom i duhovnošću.

Tako se nađe na trgu Dam u Amsterdamu, prepunom mladih ljudi koji meditiraju, sviraju, razgovaraju o osobnim slobodama i širenju svijesti. Ondje Paulo upoznaje Karlu koja čeka idealnog pratitelja za legendarni hipijevski put u Nepal.

Na put kreću u Magičnom autobusu, koji za svega sedamdeset dolara vozi Europom i središnjom Azijom prema Katmanduu, u društvu nadasve zanimljivih suputnika. Svatko u autobusu ima svoju priču i na tom putu prolazi osobnu transformaciju.

Dok putuju, Paulo i Karla istražuju i vlastiti odnos: njihova ljubavna priča budi ih na više razina i vodi do odluka koje će odrediti smjer njihovih života.