Lisa See - Zaljubljena peonija

Zaljubljena peonija
Žanr Beletristika - Hrvatska i strana književnost - Ljubavni romani
Izdavač Naklada Ljevak
Prevoditelj Duška Gerić Koren
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789533033204
ISBN10 9533033207
Godina 2011
Broj stranica 409
Format 19 cm
Prodajna cijena (Vrlo dobro stanje) 1,24 € Kupi

Autorica svjetskog bestselera Sniježnica i tajna lepeza, Lisa See u ovoj knjizi ponovo uranja u magičan svijet Kine u 17. stoljeću, temeljeći priču na stvarnim, povijesnim dogadajima. Peonija živi u zaštićenom svijetu bogate obitelji, zatočena poput cvrčka u kavezu od bambusa. Iako odgojena da bude poslušna, Peonija slijedi vlastite snove i kreće na nezaboravan put ljubavi i sudbine, čežnje i tuge. Fascinantan roman Lise See bavi se univerzalnim temama: prijateljstvom, snagom riječi i davnašnjom željom žene da se čuje i njezin glas. 

U novom romanu Lise See Zaljubljena Peonija autorica isprepleće činjenice i fikciju stvarajući raskošnu romantičnu tapiseriju kineske povijesti i tradicionalnih vjerovanja. Kroz teme značenja ljubavi, nužnosti samoostvarenja i utjecaja umjetnosti autorica priča priču o mladoj djevojci Peoniji i njezinoj očajničkoj potrazi za vlastitim identitetom.
Los Angeles Times

 


Nije mala stvar napisati uvjerljiv povijesni roman u kojem je glavni lik duh, no Lisa See je to uspjela s ovom dojmljivom pričom… Možda je najdojmljiviji dio ove raskošno napisane proze prikaz zagrobnog života u kojem prema kineskoj tradiciji neke duše stječu vječni mir i blagostanje, a druge su osuđene da se vrate na zemlju i lutaju kao gladni duhovi.
Publishers Weekly

 


U ovom povijesnom romanu Lisa See pruža čitatelju uvid u kulturu Kine 17. stoljeća, prožimajući priču kineskim tradicionalnim vjerovanjima o životu nakon smrti. Riječ je o vrlo ambicioznom romanu koji se temelji na povijesnim činjenicama.
Sunday Times

 


Ljubavna priča uronjena u ritual koja otkriva povijest i kulturu na zadivljujući, potresan, magi-čan i nezaboravan način. U ovoj priči ima mnogo toga u čemu će čitatelj uživati i štošta naučiti o egzotičnoj kulturi i tradiciji.
Daily American

 


Novi roman Lise See je kompleksna povije-sna tapiserija koja oslikava tragičnu ljubav u kontekstu kineske dinastičke povijesti, tradicijske kulture i intimnih priča iz ženskih odaja o ženskom prijateljstvu i suparništvu.
The New York Times