Lisa See - Zaljubljena peonija

Zaljubljena peonija
Žanr Beletristika - Hrvatska i strana književnost - Ljubavni romani
Izdavač Naklada Ljevak
Prevoditelj Duška Gerić Koren
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789533033204
ISBN10 9533033207
Godina 2011
Broj stranica 409
Format 19 cm
Prodajna cijena (Vrlo dobro stanje) 15,94 Kn Kupi

Autorica svjetskog bestselera Sniježnica i tajna lepeza, Lisa See u ovoj knjizi ponovo uranja u magičan svijet Kine u 17. stoljeću, temeljeći priču na stvarnim, povijesnim dogadajima. Peonija živi u zaštićenom svijetu bogate obitelji, zatočena poput cvrčka u kavezu od bambusa. Iako odgojena da bude poslušna, Peonija slijedi vlastite snove i kreće na nezaboravan put ljubavi i sudbine, čežnje i tuge. Fascinantan roman Lise See bavi se univerzalnim temama: prijateljstvom, snagom riječi i davnašnjom željom žene da se čuje i njezin glas. 

U novom romanu Lise See Zaljubljena Peonija autorica isprepleće činjenice i fikciju stvarajući raskošnu romantičnu tapiseriju kineske povijesti i tradicionalnih vjerovanja. Kroz teme značenja ljubavi, nužnosti samoostvarenja i utjecaja umjetnosti autorica priča priču o mladoj djevojci Peoniji i njezinoj očajničkoj potrazi za vlastitim identitetom.
Los Angeles Times

 


Nije mala stvar napisati uvjerljiv povijesni roman u kojem je glavni lik duh, no Lisa See je to uspjela s ovom dojmljivom pričom… Možda je najdojmljiviji dio ove raskošno napisane proze prikaz zagrobnog života u kojem prema kineskoj tradiciji neke duše stječu vječni mir i blagostanje, a druge su osuđene da se vrate na zemlju i lutaju kao gladni duhovi.
Publishers Weekly

 


U ovom povijesnom romanu Lisa See pruža čitatelju uvid u kulturu Kine 17. stoljeća, prožimajući priču kineskim tradicionalnim vjerovanjima o životu nakon smrti. Riječ je o vrlo ambicioznom romanu koji se temelji na povijesnim činjenicama.
Sunday Times

 


Ljubavna priča uronjena u ritual koja otkriva povijest i kulturu na zadivljujući, potresan, magi-čan i nezaboravan način. U ovoj priči ima mnogo toga u čemu će čitatelj uživati i štošta naučiti o egzotičnoj kulturi i tradiciji.
Daily American

 


Novi roman Lise See je kompleksna povije-sna tapiserija koja oslikava tragičnu ljubav u kontekstu kineske dinastičke povijesti, tradicijske kulture i intimnih priča iz ženskih odaja o ženskom prijateljstvu i suparništvu.
The New York Times