Hedwig Courths Mahler - Zabluda

Zabluda
Žanr Beletristika - Hrvatska i strana književnost - Ljubavni romani
Izdavač Naklada Fran
Prevoditelj Sonja Budak
Vrsta uveza Tvrdi
ISBN13 9789536750948
ISBN10 9536750945
Godina 2007
Broj stranica 246
Format 19 cm
Obavijest knjiga nije dostupna Obavijesti me

Čitajući roman "Zabluda", moramo odati priznanje književnici Hedwigi Courths-Mahler na poznavanju psihologije mlade djevojke. Njenom izoštrenom oku ne izmiče ni jedan detalj buđenja i bujanja osjećaja koji preplavljuju uzdrhtalo srce u zahuktalom sazrijevanju tijela.
No književnica ne bi bila vjerna sama sebi kad ne bi i u ovom romanu ukazala na prave vrijednosti prema kojem cilju mora mlado srce usmjeriti svoj put. Tako će nam ova plodna književnica u romanu "Zabluda" (koji je samo jedan od njenih 208 romana) priču o lijepoj Helli, jedinici velikog kipara, udovca, prepunog skrbii ljubavi za svoju kćerku i svoju umjetnost. Njegov najbolji prijatelj je njegov učenik, mladi kipar Sven Andersen, i želja je učitelja da se njegova kćerka poveže u braku upravo s tim čovjekom. Djevojačko srce nije kadro odmjeriti prave vrijednosti često skrivene iza grubih lica. Ono teži i za izvanjskom ljepotom, pa će se Nella uskoro naći kao mlada žena Franza Bossnecka u malograđanskoj sredini koju neće moći dugo trpjeti.
Poslije raskida braka, ona će i sama otkriti u Svenu ljepotu njegove ljubavi, toplinu srca i čvrstoću karaktera. Tako će ipak poslije svih havarija ipak uploviti u sigurnu i mirnu luku.