Elizabeth Gilbert - Sudbonosno da : skeptična žena miri se s brakom

Sudbonosno da : skeptična žena miri se s brakom
Žanr Beletristika - Hrvatska i strana književnost - Ljubavni romani
Izdavač V.B.Z
Prevoditelj Aleksandra Mihaljević
Vrsta uveza Tvrdi
ISBN13 9789533042503
ISBN10 9533042508
Godina 2010
Broj stranica 224
Format 24 cm
Obavijest 72,00
knjiga nije dostupna Obavijesti me

Na kraju svojega bestselera "Jedi, moli, voli"  Elizabeth Gilbert zaljubi se u Felipea – Brazilca s australskim državljanstvom. Nastanivši se u Americi, zavjetuju se jedno drugome na vječnu vjernost, ali se zaklinju da se nikada, baš nikada neće vjenčati. Oboje su za sobom imali težak razvod. Sve je jasno. Ali providnost se jednoga dana uplela u obliku američke vlade te paru dala mogućnost izbora: ili će se vjenčati, ili Felipeu više neće biti dopušteno ući u zemlju. 

Budući da je time zapravo osuđena na sklapanje braka, Elizabeth Gilbert se sa svojim strahovima od braka suočila tako što se potpuno posvetila proučavanju te teme, svim silama nastojeći otkriti što je zapravo ta stara institucija, koja uporno opstaje. 

Rezultat je "Sudbonosno da" - duhovito i inteligentno promišljanje braka u kojemu autorica razotkriva mitove, raspliće strahove i pretpostavlja da katkad čak najromantičnija duša mora svoje ljubavne snove zamijeniti odgovornošću odrasle dobi koja u njoj budi poniznost. 

"Sudbonosno da" u konačnici je jasno veličanje ljubavi sa svim složenostima i posljedicama koje istinska ljubav u istinskom svijetu zapravo donosi sa sobom.