Sulaiman S. M. Y. Addonia - Posljedice ljubavi

Posljedice ljubavi
Žanr Beletristika - Hrvatska i strana književnost - Ljubavni romani
Izdavač Naklada Ljevak
Prevoditelj Jasminka Dupor
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789533031644
ISBN10 9533031646
Godina 2009
Broj stranica 359
Format 20,5 cm
Obavijest knjiga nije dostupna Obavijesti me

Priča koja se događa u Saudijskoj Arabiji 1989. godine govori o cijeni ostvarenja prave ljubavi u jednom od najrepresivnijih društava na svijetu.

Naser je dvadesetogodišnji emigrant iz Eritreje koji je kao dječak izbjegao u Saudijsku Arabiju zbog političkih nemira u njegovoj domovini. Živi tipičnim životom siromašnog i usamljenog emigranta koji se s nostalgijom sjeća majke koja je ostala u Eritreji i mašta o egipatskim filmskim zvijezdama, ljubavi i nježnosti. 

U Jeddi su jedine žene koje viđa na ulici sablasne figure pokrivene od glave do pete crnim abajama, sve do jednoga dana, kada monotoniju njegova života prekida pojava tajanstvenog ženskog lika u ružičastim cipelama koji mu potajice u prolazu pred noge ispušta ljubavnu poruku. 

Naser je, poput modernog Aladina, prinuđen upotrijebiti domišljatost i hrabrost da bi se nakon brojnih neuspješnih pokušaja, izbjegavši budnim očima religijske policije, našao sa svojom tajanstvenom djevojkom.

Jedda je grad nevjerojatnih kontrasta: raskošni šoping centar pokraj trga na kojem se onima koji prekrše šerijatski zakon odrubljuje glava. Muškarci i žene žrtve su seksualne represije i dvostrukog morala, a kao rezultat homoseksualne veze i silovanja dječaka uobičajena su pojava i iskustvo kroz koje je prošao i Naser.