Susanna Tamaro - Pođi kamo te srce vodi

Pođi kamo te srce vodi
Žanr Beletristika - Hrvatska i strana književnost - Ljubavni romani
Izdavač V.B.Z
Prevoditelj -
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789533044064
ISBN10 9533044063
Godina 2012
Broj stranica 180
Format 20 cm
Obavijest knjiga nije dostupna Obavijesti me

Ljubavna prica koju nazivaju talijanskim Mostovima okruga Madison

Bestseler prodan u vise od 14 milijuna primjeraka! Roman Podi kamo te srce vodi poznate talijanske spisateljice Susanne Tamaro nakon golemog uspjeha u Italiji preveden je na 35 jezika, postao je medunarodni bestseler i uz Ime ruze najprodavanija je talijanska knjiga 20. stoljeca. Sada vec klasik, knjiga koju nazivaju talijanskim Mostovima okruga Madison, neprestano dozivljava nova izdanja i poput najdragocjenijeg zivotnog savjeta prenosi se s majki na kceri. Pisana u formi pisama pretocenih u intimnu ispovijest, ova proza prati tri generacije zena - tihu bol srca, trenutke usamljenosti i ocaja, bljeskove izuzetne srece.

Jesen je 1992. Mjestasce u blizini Trsta, starica koja predosjeca da je na kraju svog zivotnog puta. Ona odluci napisati pismo, svoju bolnu zivotnu pricu, unuci u Americi. To je pismo njezina ostavstina osobi koju najvise voli, u njemu ogoljava svoj zivot - sve tuge, strasti, gubitke zbog predrasuda drustva, duboko skrivene obiteljske tajne koje dotad ni sa kim nije podijelila, priznanje o velikoj zivotnoj ljubavi.

'Od rodenja sam izrekla samo jednu laz i njome sam unistila tri zivota', priznaje Olga svojoj unuci u ovoj intimnoj meditaciji, dirljivoj retrospekciji zivota jedne zene. I sada, na njegovu kraju, ona zeli prenijeti unuci ono cemu ju je njezino zivotno iskustvo bolno poducilo: bez obzira na sve, u zivotu uvijek moramo skupiti hrabrost da slijedimo svoje srce. Jer najvaznije zivotno putovanje ono je u srediste sebe, u potrazi za izvornim glasom koji cuvamo u sebi.

I kad se kasnije pred tobom otvore razliciti putevi, a ne znas kojim poci, nemoj kretati nasumce, nego sjedni i cekaj... Nemoj dopustiti da te bilo sto omete. Budi mirna, suti i slusaj svoje srce.