Susanna Tamaro - Pođi kamo te srce vodi

Pođi kamo te srce vodi
Žanr Beletristika - Hrvatska i strana književnost - Ljubavni romani
Izdavač V.B.Z
Prevoditelj -
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789533044064
ISBN10 9533044063
Godina 2012
Broj stranica 180
Format 20 cm
Prodajna cijena (Odlično stanje) 3,00 € (22,60 Kn) Kupi

Ljubavna prica koju nazivaju talijanskim Mostovima okruga Madison

Bestseler prodan u vise od 14 milijuna primjeraka! Roman Podi kamo te srce vodi poznate talijanske spisateljice Susanne Tamaro nakon golemog uspjeha u Italiji preveden je na 35 jezika, postao je medunarodni bestseler i uz Ime ruze najprodavanija je talijanska knjiga 20. stoljeca. Sada vec klasik, knjiga koju nazivaju talijanskim Mostovima okruga Madison, neprestano dozivljava nova izdanja i poput najdragocjenijeg zivotnog savjeta prenosi se s majki na kceri. Pisana u formi pisama pretocenih u intimnu ispovijest, ova proza prati tri generacije zena - tihu bol srca, trenutke usamljenosti i ocaja, bljeskove izuzetne srece.

Jesen je 1992. Mjestasce u blizini Trsta, starica koja predosjeca da je na kraju svog zivotnog puta. Ona odluci napisati pismo, svoju bolnu zivotnu pricu, unuci u Americi. To je pismo njezina ostavstina osobi koju najvise voli, u njemu ogoljava svoj zivot - sve tuge, strasti, gubitke zbog predrasuda drustva, duboko skrivene obiteljske tajne koje dotad ni sa kim nije podijelila, priznanje o velikoj zivotnoj ljubavi.

'Od rodenja sam izrekla samo jednu laz i njome sam unistila tri zivota', priznaje Olga svojoj unuci u ovoj intimnoj meditaciji, dirljivoj retrospekciji zivota jedne zene. I sada, na njegovu kraju, ona zeli prenijeti unuci ono cemu ju je njezino zivotno iskustvo bolno poducilo: bez obzira na sve, u zivotu uvijek moramo skupiti hrabrost da slijedimo svoje srce. Jer najvaznije zivotno putovanje ono je u srediste sebe, u potrazi za izvornim glasom koji cuvamo u sebi.

I kad se kasnije pred tobom otvore razliciti putevi, a ne znas kojim poci, nemoj kretati nasumce, nego sjedni i cekaj... Nemoj dopustiti da te bilo sto omete. Budi mirna, suti i slusaj svoje srce.