Maria Cecilia Barbetta - Krojačnica Los Milagros

Krojačnica Los Milagros
Žanr Beletristika - Hrvatska i strana književnost - Ljubavni romani
Izdavač Novela media
Prevoditelj Vitarnja Gamulin
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789533050225
ISBN10 9533050225
Godina 2009
Broj stranica 339
Format 21 cm
Obavijest knjiga nije dostupna Obavijesti me

Više ništa nije kako je bilo od onoga trenutka kada lijepa Analía Morán zaluta u krojačnicu Los Milagros u Buenos Airesu, a time i u zatvoreni imaginarni svijet mlade krojačice Mariane Nalo. Iako u modernoj metropoli nema puno mjesta za tradiciju i maštu, Marianin Buenos Aires presvučen je talijanskom svilom i posut ušećerenim ljubičicama dok mašta o voljenom Gerardu kojemu se odavno izgubio svaki trag. 

Za razliku od nje, Analía čvrsto stoji na zemlji čak i dok planira nadolazeće vjenčanje. Dvije mlade žene pronalaze jedna drugu kao u borgesovskom zrcalu – dok prekrojava Analíjinu vjenčanicu, Mariana sve dublje prodire u život mlade neznanke, koji joj se čini neobjašnjivo blizak i poznat...

Neobična povezanost i istovremena različitost u životnim i ljubavnim pričama dviju mladih žena provlače se kroz krojačnicu i 33 poglavlja ovog kolažnog romana prepunog krojeva, ilustracija i fotografija poput crvene niti u kroju svilene vjenčanice... 

María Cecilia Barbetta zna kako obične teme poput ljubavi, čežnje i iznevjerene nade povezati sa sudbinom i krokodilskim suzama. Ironično se poigravajući velikom latinoameričkom tradicijom fantastičnog pripovijedanja, telenovela, izrazite religioznosti te ostalih klišeja svoje domovine, uvodi čitatelja u čudesan barokni svijet, klimavi prostor koji balansira između stvarnog i fantastičnog.

Ovaj hvaljeni magičan i realističan prvijenac postiže iznimnu emotivnu snagu kombinirajući "argentinski jezični temperament s europskom intelektualnošću".

***

Nagrađivana njemačka spisateljica argentinskog porijekla, María Cecilia Barbetta (1972.), rođena je u Buenos Airesu gdje je studirala njemački jezik. Kao stipendistica njemačkog DAAD-a, 1996. godine dolazi u Berlin u kojemu i danas živi i radi kao slobodna autorica.

"Krojačnica Los Milagros" njezin je roman prvijenac napisan na njemačkom jeziku, nagrađen prestižnom književnom nagradom Aspekte Literaturpreis za najbolje debitantsko djelo te nagradama Adelbert-von-Chamisso i Bayern 2 (2009.) zbog melodioznog jezika i literarne igre.