Paulo Coelho - Jedanaest minuta

Jedanaest minuta
Žanr Beletristika - Hrvatska i strana književnost - Ljubavni romani
Izdavač V.B.Z
Prevoditelj Tatjana Tarbuk
Vrsta uveza Tvrdi
ISBN13 9789532012989
ISBN10 9532012982
Godina 2003
Broj stranica 226
Format 20,5 cm
Obavijest 36,00
knjiga nije dostupna Obavijesti me

Roman Jedanaest minuta priča o Mariji, mladoj djevojci iz jednoga brazilskog sela, koju njezin prvi nevini ljubavni doživljaj ostavlja slomljena srca. U toj ranoj životnoj dobi stječe dojam da nikada neće pronaći istinsku ljubav i zato povjeruje da je ljubav "nešto strašno što donosi patnju..." Slučajan susret u Rio de Janeiru odvodi je u Ženevu, gdje se nada steći slavu i bogatstvo, ali završava na ulici kao prostitutka.
U Ženevi se Marija sve više udaljuje od ljubavi, istodobno sve opčinjenija seksom. Njezin očajnički stav o ljubavi stavljen je na kušnju kada upozna naočitoga mladog slikara. Tada na tragu spoznaje o samoj sebi, Marija mora odlučiti hoće li nastaviti tom tamnom stazom seksualnog uživanja bez ljubavi, ili će sve staviti na kocku da bi spoznala vlastitu "unutarnju svjetlost" i onaj drukčiji seks kao plod istinske ljubavi.
U ovome novome zanimljivom i odvažnom romanu, Paulo Coelho istražuje duhovnu prirodu odnosa seksa i ljubavi te nas tako potiče da preispitamo i prevladamo vlastite predrasude, a time i prihvatimo vlastitu "unutarnju svjetlost".