Eva Rice - Izgubljena vještina čuvanja tajni

Izgubljena vještina čuvanja tajni
Žanr Beletristika - Hrvatska i strana književnost - Ljubavni romani
Izdavač Naklada Ljevak
Prevoditelj Duška Gerić Koren
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789531788700
ISBN10 9531788707
Godina 2007
Broj stranica 381
Format 21 cm
Prodajna cijena (Dobro stanje) 4,50 € Kupi

Eva Rice napisala je zabavnu knjigu o mladoj Penelope Wallace i njezinoj ekscentričnoj obitelji i prijateljima u glamuroznom društvenom ozračju poslijeratnog Londona u osvitu rock'n'roll ere. 

Mlada Penelope, kći legendarne ljepotice Tillithe, ne želi ništa drugo osim zaljubiti se. Sjedeći na autobusnoj stanici, nije mogla ni sanjati da će trenutak kasnije upoznati Charlotte koja će sasvim promijeniti njen svijet. Novostečena prijateljica Charlotte slobodoumna je pripadnica visokog londonskog društva, koja Penelope uvuče u atmosferu partija i time njen život skrene s dotad dobro poznatog puta. Odjednom sve postaje novo, sve postaje moguće, a Penelope se počinje osjećati samostalnijom i hrabrijom nego prije, idealizirajući američku pop-kulturu, pušeći glamurozne cigarete i ispijajući espresso. Međutim, život postaje sve kompliciraniji…

Ova živopisna priča nastala je dok su tinejžeri odrastali u potrazi za odgovorima. No, ono što su dobili nije ni blizu odgovorima koje su očekivali.

Živopisan, duhovit i prepun povijesnih detalja, roman "Izgubljeno umijeće čuvanja tajni" istinsko je svjedočanstvo o vremenu i prostoru koji su postali dio povijesti.


"Ovaj šarmantni prikaz londonskog društvenog života 1950-tih godina pisan je u tradiciji romana Nancy Milford - istaknute pripadnice londonske društvene scene u periodu između dva rata koji se odlikuju humorom, ironijom i kulturnom i društvenom otvorenošću."
(iz magazina Marie Claire)