Curtis Sittenfeld - Dobra prilika

Dobra prilika
Žanr Beletristika - Hrvatska i strana književnost - Ljubavni romani
Izdavač Mozaik knjiga
Prevoditelj -
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789531423410
ISBN10 9531423415
Godina 2018
Broj stranica 486
Format 20 cm
Obavijest knjiga nije dostupna Obavijesti me

Ima već više od dvjesto godina otkad se pojavio roman Jane Austen Ponos i predrasude i još otada, bez prestanka, oduševljava čitatelje diljem svijeta. No je li se išta danas promijenilo? Mogu li pet kćeri danas ostati bez ičega? Jesu li muškarci postali odlučniji, a majke manje ambiciozne oko pitanja udaje svojih kćeri? Kakav je i tko je danas Darcy i je li Liz Bennet još uvijek onako dobrodušna kao nekad?

Ali krenimo redom: Liz i Jane dobre su kćeri. Došle su kući u provincijski Cincinnati kako bi se našle pri ruci oboljelom ocu i majci koja se baš ne snalazi najbolje u novonastaloj situaciji. No kad se svi nađu pod istim krovom, stari obrasci brzo se vraćaju, a majčini prigovori da su još uvijek neudane, djevojke zamaraju iz dana u dan, ali samo dok na roštilju kod obitelji Lucas ne upoznaju dvojicu poželjnih neženja…

Chip Bingley nije samo šarmantan liječnik, nego i zvijezda reality showa. Ali Chipov prijatelj, bahati Fitzwilliam Darcy, jedva može probaviti Cincinnati i njegove stanovnike. Jane je očarana Chipom, a Liz skeptična prema Darcyju. Dok se Liz bavi očevim sve većim zdravstvenim računima, svojim mušičavim sestrama i rođakom Williejem koji ju pokušava poljubiti, pomalo shvaća da je obiteljska financijska propast pred vratima i da mora uzeti stvar u svoje ruke. Ali, gdje ima srca koja uzbuđeno kucaju i majki koje navaljuju, ljubavni problemi riješit će se na najnevjerojatniji i najzabavniji način. Iz ruke Curtis Sittenfeld, Ponos i predrasude prenesene u naš moderni svijet odišu radošću i istinom.