Nicholas Sparks - Zima za dvoje

Zima za dvoje
Žanr Beletristika - Hrvatska i strana književnost - Lijepa književnost
Izdavač Algoritam
Prevoditelj Zlatko Crnković
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789536166473
ISBN10 953616647X
Godina 1997
Broj stranica 174
Format 19 cm
Obavijest knjiga nije dostupna Obavijesti me

Ova neobična ljubavna priča koja je osvojila srca Amerikanaca i provela više od pola godine na listama najprodavanijih knjiga, ujedno je prva knjiga u novopokrenutoj ediciji Algoritma koja će izlaziti pod nazivom Zlatko Crnković vam predstavlja. U izboru najznačajnijeg hrvatskog urednika, koji je hrvatsku književnu baštinu obogatio izborom više od pet stotina knjiga, među ostalim, moći ćete pročitati i ovu istinitu i dirljivu priču o dvoje zaljubljenih koji su se usprkos svim nedaćama i dugom razdoblju razdvojenosti napokon sreli ne bi li ustanovili je li njihova mladenačka ljubav ona prava. Ovaj naoko banalan ljubavni roman, nosi u sebi potresnu priču o vjernosti, odanosti, požrtvovanju i ustrajnosti koja ne zna za granice vremena, ona počinje i završava u domu umirovljenika gdje svoju zimu za dvoje i svoju životnu bitku sa starošću, bolesti i zaboravom na vrlo bolan način proživljavaju dva obična ljudska bića. 
Čini se da čitatelji i čitateljice diljem svijeta od vremena do vremena osjećaju neodoljivu potrebu za nježnom melodramatskom ljubavnom pričom, poput Ljubavne priče ili Mostova okruga Madison, pričom koja će ih ponijeti i potresti, pričom poput romana Zima za dvoje Nicholasa Sparksa, koga je sudbina roditelja njegove supruge nadahnula da napiše svoj prvenac.
U hrvatskom prijevodu urednika Zlatka Crnkovića i uz likovnu opremu Nenada Martića, koji je ujedno i autor dizajna svih edicija Algoritma, nadamo se da će i ova knjiga, kao i romani koji slijede krasiti police ljubitelja lijepe književnosti.