James W Hall - Zaljev tamnih voda

Zaljev tamnih voda
Žanr Beletristika - Hrvatska i strana književnost - Kriminalistički i Thriller
Izdavač Algoritam
Prevoditelj Mirjana Valent
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789532202069
ISBN10 9532202064
Godina 2005
Broj stranica 304
Format 23,5 cm
Prodajna cijena (Odlično stanje) 2,23 € Kupi
Prodajna cijena (Vrlo dobro stanje) 1,86 € Kupi

U svojoj skromnoj kući na jugu Floride životom u koji ponekad nakratko uđe koja ženska, živi Thorn. Ne mari za blagodati suvremenog života, živi skromno, uzdržava se izradom mamaca i friziranjem daski za surfanje. Thorn, junak šest Hallovih romana, gleda svoja posla, ali ponekad ne može okrenuti glavu kada zao i okrutan svijet nađe za shodno da se upetlja u njegov mirni život.
Pa tako kada se putnički avion sruši nedaleko od njegova broda, Thorn će bez oklijevanja pohitati u pomoć stradalima. U općem kaosu spašavanja neće mu promaći slika jahte čija posada samo promatra tragediju. Detalj koji će ga kopkati, sve dok ga njegova privatna istraga ne dovede u možda prebliski kontakt s policijskom fotografkinjom Alexandrom Rafferty. Alexandra, junakinja prethodnih dvaju Hallovih trilera, udružit će snage s Thornom ne bi li riješila ovaj slučaj koji najednom postaje previše osoban. Život njezina oca, umirovljenog policijskog inspektora koji pati od Alzheimerove bolesti, iznenada je u opasnosti. Sve indicije govore da je nesreća aviona teroristički akt, ali tragovi vode do bolesno bogate i disfunkcionalne obitelji Braswell, te tragedije koja se zbila u Zaljevu tamnih voda. A Braswellovi su potpuno originalna hrpa negativaca od kojih možete očekivati baš sve. I nemojte reći da niste bili upozoreni. 
James W Hall, profesor književnosti na Florida International University, autor je četiriju zbirki poezije, mnogobrojnih eseja i pripovjedaka te trinaest romana objavljenih širom svijeta i prevedenih na mnoge jezike. Nakon romana Grubo nasukani, ovo je drugi Hallov roman u nakladi Algoritma. Prevela ga je Mirjana Valent, dok je ilustraciju za naslovnicu naslikao Igor Kordej.