Ken Follet - Vijavica

Vijavica
Žanr Beletristika - Hrvatska i strana književnost - Kriminalistički i Thriller
Izdavač Algoritam
Prevoditelj Dražen Čulić
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789532204520
ISBN10 9532204520
Godina 2007
Broj stranica 303
Format 23,5 cm
Prodajna cijena (Vrlo dobro stanje) 45,00 Kn Kupi

U laboratorijima tvrtke Oxenford Medical predano rade na novome lijeku protiv smrtonosnog virusa, pod budnom paskom vlasnika Stanleyja Oxenforda. No Stanley nije jedini kojega lijek zanima. Njegov razmetni sin Kit, pritisnut kockarskim dugovima, ima na umu potencijalnu zaradu od prodaje virusa. 

Nakon što pronađe laboratorijskog tehničara mrtvog, očito zaraženog virusom, voditeljica osiguranja Toni Gallo posumnjat će u sigurnosne mjere laboratorija, no nema ni najmanjeg pojma o pravim razmjerima noćne more koja se sprema. Toni će svu svoju snagu uložiti u pokušaj zaštite lijeka, brinući se pritom za majku koja tone u ponor demencije, imajući za vratom ogorčenog bivšeg zaručnika kao glavnog istražitelja na slučaju. Cijelu priču, da stvar bude bolja, nanjušit će i lokalni televizijski novinar, odlučivši je pod svaku cijenu predočiti javnosti – makar izvrnuo činjenice. 

U pokušaju da otplati svoje dugove tako da ukradeni virus proda naručitelju, Kit će se udružiti s nasilnim lopovima. No svi će se nemalo iznenaditi kada doznaju kakve planove s virusom naručitelj ima na umu. A tada se stvari zaista kompliciraju. S nadolazećom olujom, akteri ove uzbudljive priče sklonit će se u zabačenu obiteljsku kuću, a emocionalne iskre – ljubomora, nepovjerenje i seksualna privlačnost – prometnut će se u pravi zimski požar u kojem će sve tajne biti otkrivene... 


Nakon "Čavki", "Stršljenova leta", "Trećeg blizanca" i "Opasnog bogatstva", Algoritam predstavlja Kena Folletta, autora niza svjetskih bestselera, koji je književnu slavu stekao špijunskim trilerima, u novoj napetoj priči o obiteljskoj, ali i svjetskoj krizi. Follet i opet umješno plete klupko zavjere, izdaje, ljubavi i laži; od rješavanja naizgled bezazlenog slučaja krađe laboratorijske životinje, pa do posljedica koje su izvan naših najluđih snova ili noćnih mora.