Patricia Cornwell - U opasnosti

U opasnosti
Žanr Beletristika - Hrvatska i strana književnost - Kriminalistički i Thriller
Izdavač Algoritam
Prevoditelj Sandra Nikoletić
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789532205268
ISBN10 9532205268
Godina 2007
Broj stranica 144
Format 23,5 cm
Obavijest knjiga nije dostupna Obavijesti me

Patricia Cornwell, autorica niza legendarnih djela o forenzičarki Kay Scarpetta, svojim najnovijim romanom U opasnosti uputila se drugim smjerom, ali je zadržala neke dobre, stare navike. Dijelovi ovog bestselera prvotno su objavljivani u časopisu New York Times, što je romanu već i prije izlaska osiguralo veliku medijsku pozornost i nestrpljivo iščekivanje istog.
Istražitelja državne policije Massachusettsa, Winstona Garana, neobičan poziv zatječe daleko na jugu, u Knoxvilleu,Tennesseeju, gdje pohađa tečaj na Nacionalnoj forenzičkoj akademiji. Njegova šefica, javna tužiteljica Massachusettsa Monique Lamont, planira se kandidirati za mjesto guvernera. Kako bi prikupila što više političkih bodova u svojoj kampanji naglasak će staviti na rješavanje davno počinjenih zločina. Pri tome će se koristiti revolucionarnom tehnologijom analize DNK predaka zločinaca, a savršeni primjer je dvadeset godina staro ubojstvo u Tennesseeju. Ukoliko tužiteljičin ured uspije riješiti taj slučaj, svi će profitirati u očima javnosti, zar ne?
Njezin istražitelj nije baš siguran u to - nije zapravo siguran ni u što kada se radi o toj ženi. No, prije no što stigne išta reći, umiješat će se šokantno nasilje, čin koji ne samo da će njihove živote uzdrmati iz temelja, već i živote svih koji ih okružuju.
U opasnosti je djelo majstorice žanra na vrhuncu stvaralačke snage. Od hladnoćom okovanog Cambridgea pa do sparnog i vlagom okupanog Tennesseeja, Patricia Cornvvell svojom je nenadmašnom karakterizacijom, savršenim detaljiziranjem, preciznim istraživanjem, napetom pričom i nezaobilaznom forenzikom, napisala roman koji će vas zabaviti, zaintrigirati i ostaviti bez daha.