Lars Kepler - Svjedok vatre

Svjedok vatre
Žanr Beletristika - Hrvatska i strana književnost - Kriminalistički i Thriller
Izdavač Fraktura
Prevoditelj Željka Černok
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789532666946
ISBN10 953266694X
Godina 2016
Broj stranica 528
Format 19 cm
Prodajna cijena (Vrlo dobro stanje) 3,32 € Kupi

U Birgittagardenu, domu za problematične tinejdžerice, jedne su noći ubijene dvije osobe, Elisabet Grim, medicinska sestra zaposlena u domu, i Miranda Ericsdotter, jedna od štićenica. Vicky Bennet, koja je nakon niza neuspjelih udomljavanja nedavno došla u Birgittagarden, iste noći netragom nestaje, a u bijegu krade auto u kojem se nalazi četverogodišnji dječak.

Premda pod internom istragom, u rješavanje slučaja uključuje se pronicavi policijski inspektor Joona Linna. I dok na svaki način pokušava pronaći Vicky i spriječiti još veću tragediju, ne prestaju ga proganjati duhovi, ne samo oni koje je prizvala potencijalna svjedokinja, navodna vidovnjakinja Flora Hansen, nego i crne sjene iz njegove prošlosti. 

Treća knjiga iz serije o inspektoru Jooni Linni Svjedok vatre napet je triler koji se teško može pustiti iz ruku. U svakom slučaju, Lars Kepler, odnosno bračni par Ahndoril, koji djeluje pod tim pseudonimom, ponovno je uspio stvoriti napetu atmosferu s neočekivanim obratima i intrigantnim likovima koji čitatelja ne ostavljaju na miru, nego samo povećavaju želju za što skorijim sljedećim nastavkom. 
Knjige s potpisom Lars Kepler bez sumnje su najbolji i najčitaniji suvremeni švedski trileri.