Patricia Cornwell - Sve što ostaje

Sve što ostaje
Žanr Beletristika - Hrvatska i strana književnost - Kriminalistički i Thriller
Izdavač Algoritam
Prevoditelj Martina Gračanin
Vrsta uveza Tvrdi
ISBN13 9789536166336
ISBN10 953616633X
Godina 2002
Broj stranica 344
Format 24 cm
Prodajna cijena (Vrlo dobro stanje) 50,00 Kn (6,64 €) Kupi
Prodajna cijena (Dobro stanje) 40,00 Kn (5,31 €) Kupi

U zabitnim šumskim predjelima savezne države Virginije lovci i izletnici pronalaze davno ostavljene leševe mladih parova. Dr. Kay Scarpetta, glavni sudski patolog, usprkos svom bogatom iskustvu, neće uspjeti utvrditi uzroke smrti iz posmrtnih ostataka, a kamoli naći neki trag koji bi policijskog inspektora Marina mogao dovesti do iznimno opreznog i lukavog ubojice
No kada kći jedne od najmoćnijih žena u američkoj politici postane najnovija žrtva opakog serijskog ubojice, pritisak na doktoricu Scarpetta postat će neizdrživ.
Od najtanjih niti indicija, gotovo nepostojećih dokaza, kontradiktornih činjenica i maglovitih sumnji Kay Scarpetta bit će prisiljena isplesti paukovu mrežu nadajući se da će biti dovoljno čvrsta da se ubojica uplete u nju
Pred vama je još jedan izuzetno napet policijski triler, primjer briljantne forenzične dedukcije koja je autorici Patriciji Cornwell donijela status jednog od pet najbolje plaćenih pisaca svijeta - uz Grishama, Clancyja, Kinga i Crichtona. 
Sve što ostaje, u hrvatskom prijevodu Martine Gračanin uz likovno rješenje Nenada Martića, treći je slučaj dr. Kay Scarpetta čija je vrsna karakterizacija uzrok popularnosti ove serije. Dr. Scarpetta je kvintesencija suvremene žene devedesetih, energična, inteligentna, poslovno uspješna, a opet tako ranjiva, puna strahova i nadanja. U žanru koji je pretrpan klišejima dr. Scarpetta odskače kao rijetko životan lik.